Švedska bliža ulasku u NATO nakon glasanja u turskom parlamentu

Švedska bliža ulasku u NATO nakon glasanja u turskom parlamentu

Link na izvornu vijest

Sljedeći korak je glasanje u parlamentu, a očekuje se da će do njega doći unutar nekoliko tjedana te da će kandidatura i tamo biti odobrena. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan bi potom trebao potpisati zakon, čime će se okončati postupak koji je frustrirao saveznike Ankare i testirao njene veze sa zapadom.

Švedska i Finska su prošle godine zatražile članstvo u NATO-u nakon ruske invazije na Ukrajinu. Ankara je ratificirala finsko članstvo, no prigovarala je zbog Švedske tvrdeći da Stockholm štiti skupine koje Ankara smatra terorističkima.

Mađarska također nije ratificirala članstvo Švedske, ali Turska se smatra glavnom preprekom njezinu pristupanju, podsjeća Hina.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?