FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE DONIO REVOLUCIONARNU ODLUKU O IGRAČIMA KOJIMA KASNE DVIJE PLATE

FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE DONIO REVOLUCIONARNU ODLUKU O IGRAČIMA KOJIMA KASNE DVIJE PLATE

Link na izvornu vijest

FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE DONIO REVOLUCIONARNU ODLUKU O IGRAČIMA KOJIMA KASNE DVIJE PLATE

Ovo pravilo važi za sve, kako domaće, tako i strane nogometaše, a vijest o ovoj odluci prenio je Sport klub.

Prije nego što dođe do raskida ugovora, nogometaš je dužan da dostavi pisano upozorenje klupskoj kancelariji, uz rok od 15 dana da se propust ispravi.

Klub je dužan da u konkretnom periodu izmiri zaostale finansijske obaveze, a igrač istovremeno pismo dostavi i Komisiji za status i registraciju igrača Fudbalskog saveza Srbije.

Član 66 ovog Pravilnika definiše i prava klubova u ovom slučaju, te oni imaju rok od tri dana, po prispjeću pisanog obavještenja, za tužbu Vijeću za rješavanje sporova Fudbalskog saveza Srbije.

Na kraju, nadležni organ FSS donosi konačnu odluku. Ovo pravilo stupa na snagu početkom 2024. godine i sada će biti zaštićeni svi, a ne samo strani igrači što je bio slučaj prije promjene.

The post FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE DONIO REVOLUCIONARNU ODLUKU O IGRAČIMA KOJIMA KASNE DVIJE PLATE first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?