PUCNJAVA ISPRED DŽAMIJE U SAD-U: U KRITIČNOM STANJU IMAM

PUCNJAVA ISPRED DŽAMIJE U SAD-U: U KRITIČNOM STANJU IMAM

Link na izvornu vijest

PUCNJAVA ISPRED DŽAMIJE U SAD-U: U KRITIČNOM STANJU IMAM

Pucnjava se dogodila u šest sati ujutru, rekao je direktor javne bezbjednosti Newarka Fritz Fragé.

Portparol grada rekao je da je upucan imam u džamiji Muhammad-Newark. Osoba koja je otvorila vrata džamije rekla je za NBC da je žrtva imam Hassan Sharif.

Imam je prebačen u Univerzitetsku bolnicu u kritičnom stanju, rekao je portparol.

Motiv pucnjave nije odmah bio jasan, a Odjeljenje za javnu bezbjednost Newarka saopštilo je da je incident i dalje pod istragom.

Vijeće za američko-islamske odnose u New Jerseyju saopštilo je da prikuplja informacije o pucnjavi.

  • Duboko smo zabrinuti zbog ovog incidenta i molimo se za brzi oporavak imama. Svako ko ima informaciju o pucnjavi treba odmah da kontaktira lokalnu policiju – navodi se u saopštenju.

(A.H./ NBC)

The post PUCNJAVA ISPRED DŽAMIJE U SAD-U: U KRITIČNOM STANJU IMAM first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?