Splitski ugostitelj izvan sebe: Pa nema tko ispeći pizzu

Splitski ugostitelj izvan sebe: Pa nema tko ispeći pizzu

Link na izvornu vijest

Dok su mnogi među nama još uvijek uljuljkani u blagdanskom ozračju ili su se jednostavno prepustili siječanjskom bluesu, drugi, poput većine ugostitelja, hotelijera i ostalih djelatnika u turizmu, mozgaju o organizaciji posla u ljetnoj sezoni.

Oglasnici se polako pune ponudama za sezonski rad, pa tako i oni na splitskom području gdje se traže svi profili djelatnika – od konobara i kuhara do spremačica i sobarica, kao i osoblja za rad na jahtama poput hostesa. No, muku muče i vlasnici objekata čija su vrata otvorena cijelu godinu.

– Molim vas, ali molim vas, nađite mi četiri radnika, ali da nisu Nepalci. Ljudima svaka čast, ali ne mogu oni raditi ovaj posao kod nas… Eno, pogledajte tamo mrtvu krušnu peć. Nema tko ispeći pizzu – požalio sam se ovih dana vlasnik jednog ugostiteljskog objekta u širem gradskom središtu.

Posao je pokrenuo još u 90-ima, preživio sve, ali ovako nešto još, kaže, doživio nije. Radnika ni za lijek…

U potrazi za radnom snagom su i u poznatoj splitskoj konobi “Hvaranin” u kojoj cjelogodišnji posao čeka kuhara/kuharicu. Traži se osoba s iskustvom u poznavanju tradicionalne dalmatinske gastronomije, a obećava “odlična plaća, 12 mjeseci i sjajno radno vrijeme”. Osmosatno, od 17-23, zimi fleksibilno u dogovoru s poslodavcem.

“Prijava i primanja tijekom cijele godine. Očekujemo odgovornost, brigu oko kuhinje i radnog mjesta, a nudimo posebno ugodno radno okruženje u konobi malog kapaciteta, bez stresa”, stoji, između ostalog, u oglasu.

Slobodna Dalmacija

The post Splitski ugostitelj izvan sebe: Pa nema tko ispeći pizzu appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?