Fantastične ‘barakude’ u finalu Europskog prvenstva; Mađari ‘potopljeni’ na Savi

Fantastične ‘barakude’ u finalu Europskog prvenstva; Mađari ‘potopljeni’ na Savi

Link na izvornu vijest

Hrvatska vaterpolska reprezentacija će u utorak, 16. siječnja, braniti europsko zlato osvojeno prije dvije godine u Splitu, nakon što je u polufinalu EP-a u Zagrebu porazila aktualnog svjetskog prvaka Mađarsku 11-8 (2-2, 2-0, 3-4, 4-2)

U finalu 36. izdanja europskog vaterpolskog prvenstva igrat će reprezentacije Hrvatske i Španjolske.

Hrvatska je u polufinalu pobijedila Mađarsku 11-8, dok je Španjolska u prvom polufinalu porazila Italiju 7-4.

Hrvatska će tako braniti zlato osvojeno prije dvije godine u Splitu, te loviti treću zlatnu medalju nakon što je bila najbolja i 2010. godine, također pred domaćom publikom. “Barakude” imaju i dva europska srebra (2003., 1999.), te jednu broncu (2018).

Nakon izjednačne prve četvrtine (2-2), Hrvatska je u drugoj dionici povela sa dva gola razlike (4-2). Mađari su u trećem periodu igre u četiri navrata smanjili na gol zaostatka, no odabranici izbornika Ivice Tuck su početkom posljednje dionice poveli i sa +3 (9-6). Mađarska je smanjila na 9-7, no ‘barakude’ su uzvratile s dva gola u nizu za 11-7 i početak slavlja.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Jerko Marinić Kragić s tri gola, te Loren Fatović s dva gola, dok je Marko Bijač imao osam obrana. Kod Mađara najefikasniji su bili Adam Nagy i Vendel Vigvari s po tri gola.

The post Fantastične ‘barakude’ u finalu Europskog prvenstva; Mađari ‘potopljeni’ na Savi first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?