MEŠALIĆ NAKON SASTANKA VLADAJUĆE KOALICIJE: POSLIJE OVAKVIH SASTAJANJA BIH JE SVE MANJE

MEŠALIĆ NAKON SASTANKA VLADAJUĆE KOALICIJE: POSLIJE OVAKVIH SASTAJANJA BIH JE SVE MANJE

Link na izvornu vijest

MEŠALIĆ NAKON SASTANKA VLADAJUĆE KOALICIJE: POSLIJE OVAKVIH SASTAJANJA BIH JE SVE MANJE

Podsjećamo, predstavnici stranaka Trojke, HDZ i SNSD su danas na imanju kod predsjednika RS-a Milorada Dodika razgovarali o izmjenama Izbornog zakona. Podsjećamo, ranije je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini rekao ukoliko se vlast do kraja ove sedmice ne dogovori oko tehničkih izmjena Izbornog zakona da će on nametnuti odluke.

  • Lideri SDP-a, NiP-a i Naše stranke su ponovo otišli da se poklone Dodiku, ovaj put na njegovom imanju u Bakincima, selu kod Laktaša, možda da okaleme koju voćku dok se Dodik ne dogovori sa Čovićem. Iz destilerije i podrumskih kafanskih prostorija su prešli na znanje-imanje i u pravilu, poslije ovakvih sastajanja sve je manje države Bosne i Hercegovine. Bilo koji sastanak sa Dodikom i Čovićem koji je ovako sakriven od javnosti vodi u nova popuštanja ovom dvojcu koji oni nazivaju “kompromis” pogotovo što su na stolu krucijalna pitanja poput izmjena Izbornog zakona BiH, Ustavnog suda BiH, Istočne i Južne interkonekcije, reformski zakoni koji se traže na evropskom putu. Lideri tkz. “Trojke” su nažalost shvatili koaliciju sa SNSD i HDZ kao ljubavni trougao i obavezu da sada moraju i na privatnim imanjima i po kućama da se sastaju te da time stalno iskazuju lojalnost i poslušnost – poručio je Mešalić.

Dodik i Čović su nakon sastanka optimistično poručili kako će izmjene Izbornog zakona biti finalizirane u februaru mjesecu.

(M.S.)

The post MEŠALIĆ NAKON SASTANKA VLADAJUĆE KOALICIJE: POSLIJE OVAKVIH SASTAJANJA BIH JE SVE MANJE first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?