Interni dopis izvršnog direktora Google-a upozorava na nova otpuštanja

Interni dopis izvršnog direktora Google-a upozorava na nova otpuštanja

Link na izvornu vijest

VAŠINGTON – Izvršni direktor Google-a Sandar Pičai upozorio je zaposlene da očekuju dodatna otpuštanja u narednim mjesecima jer se tehnološki gigant preorijentiše na vještačku inteligenciju.

Interni dopis izvršnog direktora Google-a upozorava na nova otpuštanja

FOTO: Pixabay

U dopisu za cijelu kompaniju koji je dobio CNN, Pičai je u srijedu rekao da otpuštanja, koja su već uticala na stotine zaposlenih u Google-u samo u protekloj nedjelji, neće biti u istoj mjeri kao otpuštanja prošle godine koja su smanjila radnu snagu za 12.000 ljudi.

Neki dijelovi Google-ovog poslovanja neće biti pogođeni ovogodišnjim promjenama, rekao je on.

Ipak, napisao je Pičai, „neki timovi će nastaviti da donose specifične odluke o raspodjeli resursa tokom cijele godine gdje je to potrebno, a neke pozicije mogu da budu pogođene“.

„Imamo ambiciozne ciljeve i ove godine ćemo ulagati u naše velike prioritete. Realnost je da, da bismo stvorili kapacitet za ovu investiciju, moramo da donesemo teške izbore i da pojednostavimo izvršenje i brzinu u nekim oblastima”, dodao je Pičai.

Napomenuo je da je kompanija posvećena pogođenim zaposlenima, kojima želi da pomogne da nađu posao negdje drugo u Google-u ili van kompanije.

Memorandum je stigao pošto je Njujork tajms u srijedu izvijestio da Google-ova podružnica YouTube otpušta 100 radnika.

Portparol Google-a potvrdio je za CNN postojanje Pičaijevog memoranduma, kao i otpuštanja u YouTube-u, što utiče na otprilike 100 pozicija u partnerskoj organizaciji kompanije. BIZLife

Чланак Interni dopis izvršnog direktora Google-a upozorava na nova otpuštanja се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?