Od veljače: Evo koje će cigarete poskupjeti u BiH

Od veljače: Evo koje će cigarete poskupjeti u BiH

Link na izvornu vijest

Uprava TDR donijela je odluku o povećanju maloprodajnih cijena cigareta i o tome obavijestila Upravu za neizravno oporezivanje BiH.

Glasnogovornik UNO BiH Ratko Kovačević potvrdio je za Capital da su dobili odluku TDR-a o povećanju maloprodajnih cijena njihovih proizvoda.

Sve osobe koja se bave prometom cigareta u BiH moraju prije početka primjene novih maloprodajnih cijena popisati zalihe i na njih obračunati trošarinu u skladu sa maloprodajnim cijenama, kaže Kovačević.

On precizira da se po kutiji cigareta plaća proporcionalna trošarina u iznosu od 42 posto maloprodajne cijene i fiksna trošarina od 1,65 KM po kutiji i pripadajući PDV.

Kovačević ističe da se u BiH nije dizala trošarina za cigarete u 2024. godini, te da je povećanje cijena rezultat poslovne politike TDR-a i lančanog poskupljenja raznih drugih vrsta roba i usluga u procesu proizvodnje cigareta.

Ono što je s aspekta naših propisa važno je to da u tu novu maloprodajnu cijenu cigareta budu precizno obračunate važeće trošarine po kutiji cigareta, a to je proporcionalna u iznosu od 42 posto maloprodajne cijene cigareta i fiksna u iznosu od 1,65 KM po kutiji. Naravno na sve to se obračunava i 17% PDV-a, jer trošarina ulazi u osnovicu za obračun PDV-a, kaže Kovačević.

Od 19. veljače bit će skuplje sljedeće cigarete: Filter 160, Dunhill, Lucky Strike, Rothmans, Eva Slims, Diva i Drina.

Objava Od veljače: Evo koje će cigarete poskupjeti u BiH pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?