Policajci u FBiH prijete prosvjedima i štrajkom

Policajci u FBiH prijete prosvjedima i štrajkom

Link na izvornu vijest

Savez sindikata policije i zaposlenika u ministarstvima unutarnjih poslova u Federaciji Bosne i Hercegovine, kao reprezentativni sindikat za područje poslova javnog reda i sigurnosti na teritoriju FBiH, u prostorijama Federalnog MUP-a održao je u petak sjednicu Upravnog odbora Saveza pri čemu su članice Saveza ukazale na problematiku u radu i sindikalnom djelovanju.

S obzirom na prioritete u rješavanju, Savez je jednoglasno usvojio nekoliko zaključaka od kojih izdvajaju:

Pitanje sudjelovanja Saveza putem njene članice u pregovorima za izradu nacrta Kolektivnog ugovora za uposlene u FMUP-u i FUP-u mora se urgentno riješiti. U vezi s tim će biti upućena urgencija Vladi FBiH i Federalnom MUP-u, sa naznakom i mogućnosti poduzimanja radikalnijih mjera u vidu prosvjednih okupljanja i eventualnog štrajka.

Da se pokrene inicijativa za izmjene i dopune Zakona o policijskim službenicima FBiH u dijelu koji se odnosi na umirovljenje policijskih službenika – invalida rada II kategorije, koji su zbog bolesti ili ozljede na radu raspoređeni na poslove namještenika, a koji su bili u statusu policijskog službenika 15 ili više godina.

Kako se navodi u priopćenju Saveza koje potpisuje predsjednik Dragan Škulj, sve aktivnosti Saveza usmjerene su na poboljšanje materijalno-financijskih, radno-pravnih i socio-ekonomskih prava zaposlenika ministarstava unutarnjih poslova u FBiH, prenosi Faktor.

Objava Policajci u FBiH prijete prosvjedima i štrajkom pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?