Izabran novi vršitelj dužnosti ravnatelja Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ

Izabran novi vršitelj dužnosti ravnatelja Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ

Link na izvornu vijest

Vlada HNŽ je danas donijela Rješenje o privremenomu imenovanju Andreja Čovića na mjesto ravnatelja Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a do okončanja postupka izbora i imenovanja ravnatelja, a najdulje na razdoblje do tri mjeseca.

Ujedno, dana je suglasnost na Odluku o privremenomu financiranju ZZO-a za 2024. godinu za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2024. godine u ukupnomu iznosu od 38.177.000,00 KM.

Također, usvojen je i Zaključak u svezi s Informacijom Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi o provedbi Županijskoga programa ranoga otkrivanja raka dojke za 2023. godinu. Pet zdravstvenih ustanova izrazilo je pripravnost za sudjelovanjem u provedbi toga programa: Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Dom zdravlja Čitluk, Dom zdravlja Čapljina, Dom zdravlja Konjic i Dom zdravlja Rama, i u njima su obavljani preventivni mamografski pregledi tijekom protekle godine. U izvještajnomu je razdoblju, dakle u 2023. godini, poslano 9690 pozivnica za preventivno mamografsko snimanje ciljanoj skupini žena u životnomu rasponu od 45 do 49 godina, a otkriveno je 29 pozitivnih nalaza. Cilj daljnje provedbe ovoga programa smanjenje je smrtnosti od raka dojke, produljenje i poboljšanje kakvoće života oboljelih pravodobnim otkrivanjem bolesti odnosno otkrivanje što većega broja oboljenja u početnomu stadiju, što vodi i snižavanju troškova iznimno skupih liječenja kod uznapredovalih stadija bolesti.

Na današnjoj sjednici Vlade HNŽ usvojena je Odluka o utvrđivanju uvjeta i načinu plaćanja zdravstvenoga osiguranja vjerskih službenika za 2024. godinu. Pravo na zdravstveno osiguranje imat će svi vjerski službenici koji nisu osigurani po drugomu osnovu, a najdulje do navršenih 65 godina života.

The post Izabran novi vršitelj dužnosti ravnatelja Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?