MORALNI SUNOVRAT GORANA MILIĆA – NA PROMOCIJI KNJIGE ĆORIĆA GOVORIO: ŽIVJELA HERCEG-BOSNA!

MORALNI SUNOVRAT GORANA MILIĆA – NA PROMOCIJI KNJIGE ĆORIĆA GOVORIO: ŽIVJELA HERCEG-BOSNA!

Link na izvornu vijest

MORALNI SUNOVRAT GORANA MILIĆA – NA PROMOCIJI KNJIGE ĆORIĆA GOVORIO: ŽIVJELA HERCEG-BOSNA!

Na promociji knjige osuđenog ratnog zločinca Valentina Ćorića naglas je uzviknuo: “Živjela Herceg-Bosna”!

Ista ona tzv. Herceg-Bosna, najprije “zajednica”, a kasnije “republika” zbog koje su vojni i politički zvaničnici bh. Hrvata, zajedno sa vrhom u Zagrebu, pokrenuli “udruženi zločinački poduhvat” i “međunarodni oružani sukob”, čiji je krajnji cilj bio odvajanje dijelova teritorija BiH i priključenja istih susjednoj Hrvatskoj.

U znakovitoj izjavi za RTV “Herceg-Bosne”, Goran Milić će izjaviti, citiramo:

  • Naravno da sam došao ovdje, jer je njemu sada istekla dozvola, odnosno zabrana objavljivanja. Zato sam došao ovdje, vidjeti ko je i šta je i kupiti tu knjigu. Apsolutno nisam raspoložen da politiziram. Neka živi Herceg-Bosna u svojoj televiziji. Neka živi ko god hoće i kako hoće. Vale Ćorić je moj obiteljski prijatelj. To ću uvijek poštovati i tu ću stati – naveo je Milić, nekada jedno od glavnih lica predratnog “Yutela”.

Sve to učinio je nedaleko od još jednog osuđenog ratnog zločinca – Darija Kordića, koji je sjedio u publici. Istog onog Darija Kordića odgovornog za masakr nas 116 bošnjačkih civila u Ahmićima, uključujući i tromjesečnu bebu!

U tekstu objavljenim ovim povodom, maoljetni logoraš tzv. “Herceg-Bosne”, novinar, Amer Obradović će zapisati:

„Nakon 30 godina od UZP-a, Goran Milić, “novinarska legenda, uzor i moralna vertikala” – kako mu je često i od yutelovskih dana titrala sarajevska čaršija – uzviknut će na promociji knjige ratnog zločinca: “Neka živi Herceg-Bosna u svojoj televiziji!” I poslije svih ovih godina, često i dobrih novinarskih priča, intervjua i reportaža, Milić se pokazao kao oportunistički bijednik lišen svakog javnog, profesionalnog i moralnog damara. Nema većih govnara i seronja od onih koji ratne zločine tretiraju kao popratni čin, a čime se “obiteljski” baš svrstavaju sa njima. Možda će se “obiteljsko” sranje Gorana Milića o Valetu i knjizi o zločincevom vinu u očima poštovalaca zloglasne Herceg-Bosne smrt činiti kao zakašnjela pobjeda uprave Dretelja, Heliodroma, Gabele, Koštane bolnice…, ali za časne i one pravdoljubive Milić će ostati samo obični – seronja i licemjer”.

Obradovićev tekst podijelio je novinar i advokat, Senad Pećanin, osuđujući Milićevu gestu.

  • Sramotno! Promocija knjige zločinca Ćorića u Zagrebu: Gosti Dario Kordić i Goran Milić – objavljeno je na stranici Sniper Alley Photo.

Novinar i urednik Adis Karadža je, također, dodao:

  • Ovo je realno stanje hrvatskog društva/politike bez obzira na to ko sjedi u Predsjedništvu BiH. Među njima je i čovjek koji se predstavljao kao veliki prijatelj BiH. Jednom prilikom je kazao kako “u Sarajevu nema zloće kao u Zagrebu”. Sada još i manje”.

Neće na dobro! Izgleda da su došla vremena kada mnogi počinju razotkrivati svoje pravo lice.

(Novosti-info)

The post MORALNI SUNOVRAT GORANA MILIĆA – NA PROMOCIJI KNJIGE ĆORIĆA GOVORIO: ŽIVJELA HERCEG-BOSNA! first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?