Posušje i većina njegovih mjesnih zajednica bilježi pozitivan prirodni prirast u 2023.

Posušje i većina njegovih mjesnih zajednica bilježi pozitivan prirodni prirast u 2023.

Link na izvornu vijest

Sudeći po podacima matičnih ureda koji djeluju na području općine Posušje, protekla 2023. godina, kada je riječ o prirodnom prirastu, je bila dobra. Naime, ukupno je 24 novorođenih više upisano u matične knjige u odnosu na broj umrlih, a pozitivan trend bilježe tri od ukupno četiri ureda.

U Matični ured Posušje, upisanih u matičnu knjigu rođenih je 131, a matičnu knjigu umrlih 87, u Matičnom uredu Rakitno u protekloj godini zabilježeno je 19 rođenih i 18 umrlih, u Matičnom uredu Broćanac 18 rođenih i 13 umrlih, dok je u Matičnom uredu Vir zabilježeno 9 rođenih i 35 umrlih osoba.

Kada je riječ o brakovima, u 2023. u Matičnom uredu Posušje sklopljeno ih je 95, MU Rakitno 3, MU Broćanac 1, dok su u Viru u područnom uredu sklopljena 2 braka.

Post Posušje i većina njegovih mjesnih zajednica bilježi pozitivan prirodni prirast u 2023. je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?