UGLEDNI TURSKI AKADEMIK BH. KORIJENA CANER TASLAMAN SPECIJALNI GOST RAMAZANSKOG PROGRAMA

UGLEDNI TURSKI AKADEMIK BH. KORIJENA CANER TASLAMAN SPECIJALNI GOST RAMAZANSKOG PROGRAMA

Link na izvornu vijest

Želimo biti uz one koji nesebično dijele znanje, koji ukazuju na vječne principe i uz one u čijim pričama se kriju izvorišta brojnih pouka.

Specijalni gost prvih ramazanskih susreta u okviru “Stila života u islamu” biti će istaknuti turski akademik, istraživač Kur’ana te profesor religijske filozofije, Caner Taslaman. 

Prof. Caner Taslaman je rođen u Istanbulu, a porijeklo mu je hercegovačkih korijena, tačnije iz Mostara. I ranije je bio u našoj-svojoj domovini, ali svaki put kada dođe u BiH u njemu se probude zatomljene emocije. 

Večeras kao pravi domaćini generalni direktor Elvir Švrakić i direktorica programa Alma Švrakić upriličili su svečanu večeru sa prof. Taslamanom, te voditeljicom ramazanskog programa Dalilom Omerović i istaknutim prof.dr. Almirom Fatićem, sa katedre za Tevsir na Fakultetu Islamskih nauka i emeritusom Islamske filozofije prof.dr. Ohranom Bajraktarevićem, na kojoj su između ostalog, razgovarali o ključnim temama i glavnoj poruci ovogodišnjeg ramazanskog programa.

Profesor Taslaman napisao je knjige “Zašto sam musliman” i “Kur’an nenadmašni fenomen” u čijim koricama se na osnovu detaljnih analiza iz Časne knjige, nalaze naučni dokazi za sve istine našeg bistvovanja. 

Istoimena knjiga je bila nit vodilja i temeljna odrednica ovogodišnjih ramazanskih susreta. 

Na upriličenom druženju profesori su razmijenili svoja djela, istaknuvši, kako je knjiga korito znanja u kojem se kriju vječne poruke i misle onih pravih univerzalnih vrijednosti.

The post UGLEDNI TURSKI AKADEMIK BH. KORIJENA CANER TASLAMAN SPECIJALNI GOST RAMAZANSKOG PROGRAMA first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?