Mostarski liječnici spasili bebu iz Trebinja, novorođenče helikopterom prebačeno u Beograd

Mostarski liječnici spasili bebu iz Trebinja, novorođenče helikopterom prebačeno u Beograd

Link na izvornu vijest

Pripadnici Helikopterskog servisa i liječnici Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske danas su uspješno izvršili zračni medicinski transport novorođenčeta iz Mostara za Beograd.

-Riječ je o muškom novorođenčetu iz Trebinja sa urođenom srčanom manom, hospitaliziranom u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar koje je transportirano u Institut za majku i dete u Beograd radi hitne kardiokirurške operacije rekao je direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

Kako Pogled.ba doznaje, beba iz Trebinja je dovedena u izuzetno teškom stanju u Mostar, alaremirani su liječnički timovi koji su na čelu sa dječjim kardiologom dr. Vladom Jegdićem odradili fenomenalan posao i uspjeli stabilizirati novorođenče. 

-Ako vam kažemo da je saturacija bila tek nešto veća od 20, onda vam može biti jasno kako je bilo pitanje trenutka kada će beba preminuti. Ipak, izuzetnim angažmanom dr. Vladimira Jegdića, dr. Marije Bošnjak, dr. Borke Rajića i njihovih suradnika, beba je ostala živa i u dovoljnom dobrom stanju da može biti prebačena u Beograd helikopterom. To je čudo što su ljudi napravili – govori izvor iz SKB-a Mostar za Pogled.ba. 

Objava Mostarski liječnici spasili bebu iz Trebinja, novorođenče helikopterom prebačeno u Beograd pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?