Osiguravanje legitimnog političkog predstavljanja jedan od prioriteta naznačen od Europske komisije, a ‘‘ne isključivo nečija želja‘‘

Osiguravanje legitimnog političkog predstavljanja jedan od prioriteta naznačen od Europske komisije, a ‘‘ne isključivo nečija želja‘‘

Link na izvornu vijest

‘‘Početak četvrtog desetljeća djelovanja naše organizacije u BiH predstavljaju kontinuitet izgradnje najveće političke organizacije mladih. Također, razgovaralo se o aktivnostima odbora i situaciji u našoj organizaciji diljem BiH‘‘, priopćeno je u subotu iz Mladeži HDZ-a BiH.

Predsjedništvo je raspravljalo i o aktualnoj političkoj situaciji te predstojećem razdoblju i izazovima koji stoje pred BiH.

Jasno su ponovljeni i istaknuti, kako se navodi u priopćenju, ključni politički prioriteti i strateški interesi hrvatskog naroda.

Navode da je rješavanje Izbornog zakona i osiguravanje legitimnog političkog predstavljanja jedan od prioriteta naznačen od Europske komisije, a ‘‘ne isključivo nečija želja‘‘.

‘‘Pokušaji izvrgavanja Ustava BiH i negiranje prava konstitutivnog naroda su antidaytonska djelovanja koja ugrožavaju suverenitet i integritet naše države. Također, pokušaji da se to pitanje relativizira i/ili svede na samo tehničko pitanje je nedopustivo. Ako će se svi procesi i tema Izbornog zakona tako provoditi, neka isti ‘borci za ljudska prava‘ nastave dalje ako mogu, ali bez legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda‘‘, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako će racionalan izborni zakon koji će spriječiti nametanje legitimnih predstavnika jednog konstitutivnog naroda drugome  stabilizirati odnose u našoj zemlji.

‘‘Jednako važno, strateški interesi BiH su i interesi hrvatskog naroda. Jasno artikuliramo naša politička promišljanja i nudimo rješenja koja su nedvojbeno u smislu jačanja europske Bosne i Hercegovine, uz sve prakse i provodiva rješenja kakva postoje u EU‘‘, zaključeno je u priopćenju Mladeži HDZ-a BiH.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?