Mirko Marić prvijencem stavio pečat na povratak Rijeke na vrh

Mirko Marić prvijencem stavio pečat na povratak Rijeke na vrh

Link na izvornu vijest

RIJEKA Nogometaši Rijeke opet su se vratili na vrh ljestvice i pobjegli Hajduku, prvom pratitelju, na dva boda. Tri od tri, Rijekin je recept na startu proljeća, devet bodova stvorilo je od družine Željka Sopića jednog od najozbiljnijih pretendenata za naslov prvaka. Riječani su opravdali ulogu velikog favorita u ovogodišnjoj premijeri na Rujevici i drugi put ovog prvenstva matirali Puljane u susjedskom derbiju, nakon početnog kapitala od dva gola u prvom poluvremenu i igrača više cijelo drugo poluvrijeme, sve je bilo jasno još do odmora.

Riječani su do najnovijih bodova došli na rutinu, ali i na poslovičnu disciplinu i kompaktnost u igri. Sve kockice riječkog mozaika odavno su posložene, a ruku im je išlo neočekivano loše izdanje Istre koja se kao i jesenas uplela u mrežu vlastitih velikih pogrešaka. No, to niti malo ne umanjuje još jedno dobro izdanje Rijeke koja opet predvodi prvoligašku karavanu. Labrović i društvo već razmišljaju o novom povratku u Goricu… Nova iskušenja su pred Bijelima, postali su lovina i moraju se potvrđivati iz kolo u kolo. Već kraj veljače pokazat će novu proljetnu putanju Bijelih.

Riječani su praktički već u prvom poluvremenu trasirali pobjedu, igrali su nekako baš onoliko koliko im je bilo dovoljno. Goste je presjekao rani gol, u 10. minuti Hodža je poletio zrakom na petercu i glavom matirao Majkića na ubačaj Pjace – 1:0. Pjaca je odrađivao lavovski dio posla na lijevom krilu, lopta mu se lijepila za kopačku u svakom potezu.

Poremetio je taj gol homogenost Puljana, a Rijeci dao dodatno samopouzdanje. No, ništa se ozbiljnije nije događalo idućih dvadesetak minuta. Bijeli su kontrolirali posjed, Zeleno-žuti vrebali prigiodu.

Čulina i Erceg

U 22. minuti malo je zaiskrilo, Pašalić je izgubio loptu i pritom zadržao Ercega, no neuvjerljivi sudac Čulina nije se oglasio što je poprilično iznerviralo najboljeg pulskog strijelca, a i ostatak gostujuće momčadi. Sve je završilo indirektnim udarcem za Rijeku i žutim kartonima za Ercega i Majkića.

Istra je prvu polušansu imala u 26. minuti, Vuk se našao u dobroj poziciji nakon jednog dobrog i dugog ubačaja, ali nije najbolje reagirao na vrhu peterca. I onda su gosti još jednom sami sebi “skuhali kašu” što kao da postaje pravilo na Rujevici. U 32. minuti nakon Smolčićevog ubačaja iz auta u skoku je Marešić igrao rukom, a sudac nakon VAR provjere pokazao na “bijelu točku”. Blagojević nije uspio omesti Jankovića, udarac Rijekinog veznjaka bio je silovit i precizan, neuhvatljiv za Majkića – 2:0. Janković se pritom i ozljedio te napustio igru u koju je ušao Petrovič kao defenzivniji veznjak.

Stvari nisu mogle krenuti lošije za goste, krajem poluvremena, točnije u 45. minuti ostali su bez Maurića i donijeli Riječanima dodatnu veliku prednost. On je u jednom startu išao oštrije s leđa na Selahija, a Čulina to ocijenio direktnim isključenjem što je izazvalo velike proteste gostiju.

Pljesak i ovacije

Na odmoru David Catala, trener gostiju, bio je prisljen puno toga mijenjati u igri s igračem manje i odmah je reagirao trostrukom zamjenom. Rijeka je krenula s visokim pritiskom, a najbolju šansu imao Hodža koji je u 48. minuti na otvorenom udarcu silovito pucao s 12 metara, ali Majkić dobro reagirao i izbacio loptu u korner.

Uslijedio je blok trostruke zajmene Rijeke, po izlasku Obregon je dobio veliki pljesak vjerojatno zbog gola na Poljudu, jer u ovoj utakmici nije došao do izražaja, a drugi strijelac u Jadranskom derbiju Selahi ovacije uz skandiranje Lin – don, Lin – don… Svoje prve minute dobio je svježi napadač Marić, Banda je pojačao središnjicu veze, a Smolčić se prebacio na lijevog beka dok je njegovo mjesto zauzeo Veiga.

U 74. minuti Smolčić je sve pripremio za Marića i njegov prvijenac u bijelom dresu. Marić je s nekoliko metara samo skrenuo loptu ispod Majkića – 3:0.

Do kraja Majkića je još jednom “zagrijao” Pjaca udarcem s 18 metara, ali najbolji pojedinac gostiju nije se dao iznenaditi.

The post Mirko Marić prvijencem stavio pečat na povratak Rijeke na vrh first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?