U Čitluku obilježena 73. obljetnica pogibije jedanaest učenika

U Čitluku obilježena 73. obljetnica pogibije jedanaest učenika

Link na izvornu vijest

U Čitluku je u srijedu obilježena 73. obljetnica pogibije jedanaest učenika osnovne škole fra Didaka Buntića.

Obljetnica stradanja jedanaest učenika, koji su poginuli u eksploziji eksplozivne naprave zaostale nakon Drugog svjetskog rata, obilježena je polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i misom zadušnicom u crkvi Krista Kralja u Čitluku.

Polaganjem vijenca i cvijeća te paljenjem svijeća počast tragično stradalim učenicima odali su članovi obitelji, načelnik općine Čitluk Marin Radišić, predstavnici Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk, kolege i učenici Osnovne škole fra Didaka Buntića, priopćeno je iz Općine Čitluk. 

Prigodnu molitvu kod spomen-obilježja predvodio je fra Ivan Slišković, župni vikar župe Krista Kralja Čitluk, koji je, u suslavlju s don Nikšom Pavlovićem, župnim vikarom župe Gradina – Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja – Glavosjek, predvodio misno slavlje.

Misno slavlje slavljeno je za poginule učenike: Nikolu Karačića, Dragu Vidića, Ivana Pejdu, Mirka Barića, Stojana Ljolju, Zdravka Kordića, Dragu Zupca, Jagu Zupca, Juru Zupca, Peru Prskala i Slavka Buntića.

Potaknut velikim brojem učenika, fra Ivan Slišković istaknuo je kako su, uz poginule učenike, u središtu obilježavanja obljetnice mladi koji su došli odati počast tragično preminulim dječacima.

Objava U Čitluku obilježena 73. obljetnica pogibije jedanaest učenika pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?