Muška klapa Zvizdan s albumom ‘Zvizdan o Božiću’ nominirana za hrvatsku prestižnu glazbenu nagradu Porin

Muška klapa Zvizdan s albumom ‘Zvizdan o Božiću’ nominirana za hrvatsku prestižnu glazbenu nagradu Porin

Link na izvornu vijest

Objavljene su nominacije za hrvatsku prestižnu glazbenu nagradu Porin, a među nominiranim kandidatima našla se i naša posuška muška klapa Zvizdan s albumom ‘Zvizdan o Božiću’!

Njihov album ‘Zvizdan o Božiću’ jedan je od tri nominirana za Porina u kategoriji br. 29 – Najbolji album duhovne glazbe.

“Ovo je za nas velika čast i priznanje za sav trud i ljubav uloženu u stvaranje glazbe. Zahvaljujemo se svima vama koji nas pratite i podržavate na našem glazbenom putu. Posebna zahvala ide našem nakladniku Laudatu. Najposebnije zahvale idu našim najbližima, djevojkama, ženama i obiteljima. Imali su puno razumijevanja za naše probe i odlazak u studio, kao i našem voditelju Marku koji je utkao svoju dušu u sve pjesme, obradio i za klapu pripremio čitav album”, objavila je klapa Zvizdan na svojim stranicama.

Podsjetimo, nosač zvuka ”Zvizdan o Božiću” sadrži deset tradicionalnih pjesama i jednu dodatnu izvedbu u aranžmanu ravnatelja klape, prof. Marka Tomasovića. Ovo je drugi album koji je izdala klapa čije je poslanje njegovanje tradicionalnog klapskog a capella pjevanja, a izdanje je diskografske kuće Laudato Music. Na albumu se mogu pronaći pjesme poput ”Radujte se, narodi”, ”Veselje ti navišćujen”, ”Kyrie eleison”, ”Narodi nam se” i ”Oj, pastiri” u izvedbi muške klape.

Članovi klape Zvizdan, koji su po izlasku ovog projekta krajem 2021.godine gostovali u programu Radio Posušja, kazali su kako je ideja za nosač zvuka „tinjala“ duže vrijeme, zaustavila ih je bila kako pandemija, tako i privatne obveze, no uspjeli su izrealizirati zacrtani cilj uz pomoć brojnih pojedinaca.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada Porin održat će se 23. ožujka 2024. u Zagrebu, a u opticaju je čak 38 glazbenih nagrada.

Našim sjajnim zvizdanovcima iskrene čestitke na ovom velikom i fantastičnom uspjehu, koji je na ponos cijele naše lokalne zajednice!

Objava Muška klapa Zvizdan s albumom ‘Zvizdan o Božiću’ nominirana za hrvatsku prestižnu glazbenu nagradu Porin pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?