Predsjednica Vlade HNŽ pokroviteljica humanitarne utrke u sklopu Mostar Run Weekenda

Predsjednica Vlade HNŽ pokroviteljica humanitarne utrke u sklopu Mostar Run Weekenda

Link na izvornu vijest

U organizaciji Udruge Zdrav život Kinezis, a u suradnji sa Športskim savezom Grada Mostara, Mostar će 22. i 23. ožujka biti domaćinom 8. Mostar Run Weekenda u sklopu kojega će biti održan i tradicionalni Mostarski polumaraton, kao i Humanitarna utrka građana pod sloganom ”Korak za djecu”.

Odzvavši se pozivu čelništva Udruge, predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač prihvatila je pokroviteljstvo nad Humanitarnom utrkom koja ove godine ima posebno plemenit cilj.

– S obzirom na činjenicu da je partner Humanitarne utrke građana Sveučilišna klinička bolnica Mostar i da će organizator cjelokupan prihod usmjeriti na pomoć u opremanju dnevne sobe odnosno prostora za zajednički dnevni boravak mališana koji su na liječenju u Klinici za dječje bolesti SKB-a Mostar, nisam dvojila u prihvaćanju poziva da Vlada HNŽ-a odnosno Ured predsjednice i ove godine stanu uz ovaj događaj koji posljednjih osam godina u svijet šalje jednu posebno pozitivnu priču iz našega Mostara – kazala je predsjednica Buhač.

Zahvalivši županijskoj vladi na ustrajnoj potpori njihovu djelovanju i rastu, predsjednik Organizacijskoga odbora Franjo Lovrić podsjetio je na činjenicu kako je lani na Mostarskomu polumaratonu i Humanitarnoj utrci sudjelovalo više od 1600 trkača iz više od 50 zemalja svijeta, s gotovo svih kontinenata.

– Humanitarna će utrka biti tradicionalno organizirana na 4 km koje sudionici mogu rekreativno pretrčati, prehodati ili jednostavno prošetati stazom, sudjelujući pritom u jednomu hvale vrijednom humanitarnom projektu za novu zgradu Pedijatrije odnosno za malene pacijente kojima su potrebni naša potpora i suosjećanje i kojima ovim želimo osigurati ugodnije okružje tijekom njihova liječenja – poručio je ovom prigodom Lovrić, uz slogan utrke ”Spojimo korake, darujmo osmijeh!”

Ovogodišnje majice Mostar Run Weekenda izrazito su ljubičaste boje i na prsima ih krasi mozaik s motivom Staroga mosta koji prelazi u siluetu trkačice u pokretu, kreativno rješenje ekipe Shifta Mostar. Lovrić podsjeća kako sudionici trče preko mostarskih mostova tijekom ukupno 21 km Polumaratona odnosno 4 km Humanitarne utrke.

– Osim mostova, u fokusu ovogodišnjega izdanja Mostar Run Weekenda su žene, zbog čega je na majicama i postavljen lik trkačice, sve s ciljem prezentacije snage žena i poticanja što većega broja žena da se priključe trkačkomu pokretu kao jednomu od najzdravijih načina rekreiranja i brige o svojemu psihofizičkom zdravlju. To je, uz cilj Humanitarne utrke i pomoć djeci, i bio naš poticaj obratiti se predsjednici Vlade koja je odmah prihvatila naš poziv, na čemu smo joj zahvalni – zaključio je Lovrić.

Vlada HNŽ

The post Predsjednica Vlade HNŽ pokroviteljica humanitarne utrke u sklopu Mostar Run Weekenda appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?