Ćorićeva knjiga predstavljena u Mostaru -”Teška knjiga o Hrvatima koji su okrivljeni nevini, ujedno holivudski sadržaj”

Ćorićeva knjiga predstavljena u Mostaru -”Teška knjiga o Hrvatima koji su okrivljeni nevini, ujedno holivudski sadržaj”

Link na izvornu vijest

”Ovo je teška knjiga koja se bavi tragičnom pozicijom Hrvata koji su okrivljeni nevini. S druge strane to je holivudski sadržaj o proizvodnji velike količine vina u uvjetima gdje su stražari svi naoružani rukavicama, ponašaju se kao da su u nekoj zaraznoj klimi. Tu Valentin Ćorić proizvodi vino, koje nije vino – nego simbol slobode”, rekao je Slobodan Prosperov Novak, hrvatski povjesničar književnosti na predstavljanju knjige Valentina Ćorića ”Valentin Ćorić: IN VINO LIBERTAS, Autobiografski zapisi iz Haaga” u petak večer u Mostaru. Uoči predstavljanja u Kosači Prosperov Novak je kazao, kako je ”ova knjiga progutala proizvodnju hrvatske književnosti u prošloj i ovoj godini, to je nedvojbeno.”

”To što se neki prave da ona nije izašla, da ne postoji – to je njihov problem”, dodao je ovaj povjesničar književnosti. Knjiga u Mostaru predstavljena je u organizaciji Naklade Pavičić, a uredio ju je ugledni hrvatski izdavač Josip Pavičić, dugogodišnji novinar i pisac brojnih knjiga. ”Dakle, knjiga je iz samog središta hrvatske književnosti”, rekao je Slobodan Prosperov Novak. Istaknuo je i da se radi o ”velikoj knjizi”. ”Samo što mi imamo kritiku koja je takva da to ne želi percipirati, kao da pored njih prođe slon a oni ga ne vide”, istaknuo je Prosperov Novak, prenosi bljesak.info 

Autor knjige Valentin Ćorić kratko je kazao da knjiga govori o njegovom boravku u Haagu, o suživotu sa zatvorenicima. ”Knjiga također govori o razdoblju moje mladosti, o srednjoškolskoj dobi, zatim studentskim godinama. Govori o temama koje su bile među nama zatvorenicima, tamo smo razgovarali o sportu, o svemu što se događalo u ratu u Jugoslaviji, ali glavna tema knjige je proizvodnja vina u zatvoru i tome je posvećeno najviše pozornosti. Mislim da će biti zanimljivo za one koji budu to čitali”, naveo je.

Među brojnim gostima i uzvanicima na promociju knjige su stigli lider HDZ-a i HNS-a Dragan Čović i njegovi suradnici, kao i brojni predstavnici hrvatskog političkog života, crkvene zajednice i članova HVO-a.

The post Ćorićeva knjiga predstavljena u Mostaru -”Teška knjiga o Hrvatima koji su okrivljeni nevini, ujedno holivudski sadržaj” first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?