Dodik se danas sastaje s Lukašenkom

Dodik se danas sastaje s Lukašenkom

Link na izvornu vijest

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastati će se danas u Minsku s predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Nakon sastanka sa Lukašenkom, predviđeni su susreti Dodika sa premijerom Bjelorusije Romanom Golovčenkom i predsjednikom bjeloruske Akademije znanosti. 

Dodik je rekao da će s predsjednikom Bjelorusije razgovarati o bilateralnoj i drugoj suradnji, a da je u primarnom interesu njegov pogled na sukob u Ukrajini, od kojeg ne ovisi samo položaj Bjelorusije, nego i odnos na globalnoj razini. 

Delegacija Republike Srpske, koju predvodi Dodik, započela je jučer službenu posjetu Bjelorusiji.

Prvog dana posjete Dodik se sastao s ministrom inozemnih poslova Bjelorusije Sergejom Alejnikom i zamjenikom ministra gospodarstva Aleksandrom Ogorodnikovom, te posjetio akcionarsko društvo “Holding kompaniji Belkommunmaš”, koja se bavi proizvodnjom transportnih vozila, autobusa i tramvaja.

Dodik je nakon posjete “Holding kompaniji Belkommunmaš” rekao da RS želi kupiti 10 ekoloških autobusa za potrebe svojih gradova.

Delegacija RS posjetila je i državnu instituciju “Minski znanstveni praktični centar za kirurgiju, transplataciju i hematologiju”, gdje je potpisan Memorandum o suradnji Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i Komiteta za zdravlje Bjelorusije u oblasti kadaverične medicine.

Delegacija RS danas bi trebala posjetiti tvornicu “Belarus”, poznatu po proizvodnji traktora, a ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić rekao je Srni da će tom prilikom biti riječi o razvoju suradnje.

Minić je rekao kako očekuje intenziviranje saradnje s Bjelorusijom kada je riječ o prodaji i otkupu voća, povrća i svih poljoprivrednih proizvoda, te nabavci poljoprivredne mehanizacije i sustava za mljekare i navodnjavanje.

Objava Dodik se danas sastaje s Lukašenkom pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?