Biden dva puta pomiješao Gazu s Ukrajinom

Biden dva puta pomiješao Gazu s Ukrajinom

Link na izvornu vijest

Američki predsjednik potvrdio je da će humanitarna pomoć biti bačena iz aviona u Gazu i rekao da Washington inzistira da Izrael uradi više da se omogući pomoć gladnima, pogođenim ratom, rekavši da su životi djece ozbiljno ugroženi.

Međutim, Biden je dva puta u zabuni rekao da će pomoć Ukrajini biti upućena izbacivanjem iz aviona, zbog čega su dužnosnici Bijele kuće morali objašnjavati da je mislio na Gazu.

Biden je ovo izjavio tijekom posjete talijanske premijerke Giorgie Meloni Washingtonu. “Pomoć koja stiže Gazi nije dovoljna, ni blizu. Životi nevinih su ozbiljno ugroženi, kao i dječji životi. Nećemo stajati sa strane i gledati, dok ne dostavimo još pomoći tamo. Trebamo dovesti stotine kamiona u Gazu, ne samo nekoliko”, rekao je on, prenosi Tanjug.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?