Inspekcija najavila: Od sutra počinju velike kontrole, evo tko je prvi u redu za pretres

Inspekcija najavila: Od sutra počinju velike kontrole, evo tko je prvi u redu za pretres

Link na izvornu vijest

Federalni inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove počinju od ponedjeljka, 11. ožujka, akciju pojačanih inspekcijskih nadzora na području Federacije BiH.

Cilj je suzbijanje nezakonitih djelatnosti u pojedinim oblastima inspekcijskog nadzora koje su prepoznate pod pojmom sive ekonomije, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove Sarajevo (FUZIP).

Također, napominju da je 12 federalnih tržišno, turističko-ugostiteljskih inspektora Federalnog tržišnog inspektorata započeo pojačani nadzor sedam dana ranije, 4. ožujka.

Nadzore provode Mješoviti timovi Federalne uprave za inspekcijske poslove i županijskih inspekcijskih organa, u skladu s “Programom pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih županija u Federaciji Bosne i Hercegovine” za period ožujak-kolovoz ove godine”.

Predmet inspekcijskih kontrola su, između ostalih, prometovanje roba i usluga, vođenje poslovnih knjiga, prometovanje drvnih sortimenata, promet građevinskog materijala, izdavanje fiskalnih računa, korištenje novčanih poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, obavljanje farmaceutske djelatnosti, te nadzori u drugim oblastima iz nadležnosti 11 federalnih inspektorata. Pojačani nadzori obavljat će se do 25. kolovoza ove godine.

Iz FUZIP-a apeliaraju na gospodarske subjekte da usklade svoje poslovanje s pozitivnim propisima kako ne bi bili predmet kažnjavanja. Po okončanju akcije pojačanog inspekcijskog nadzora na području Federacije BiH, javnost će biti informirana o rezultatima iste, navodi se u priopćenju.

Objava Inspekcija najavila: Od sutra počinju velike kontrole, evo tko je prvi u redu za pretres pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?