Prosjačenje u Hercegovini treba riješiti sustavno; građani pozvani da ne daju novac

Prosjačenje u Hercegovini treba riješiti sustavno; građani pozvani da ne daju novac

Link na izvornu vijest

”Prosječenje predstavlja veliki problem, kako za Čapljinu, tako i za ostale gradove na području Hercegovine”, istaknuto je na okruglom stolu na temu prosjačenja koji je održan u Čapljini.

Općeniti je zaključak kako se u rješavanje problema moraju uključiti sve institucije, ali ključnu ulogu moraju odigrati i građani, koji će prosjacima prestati davati novac.

Na okruglom stolu podijeljena su iskustva socijalnih radnika, djelatnika Crvenog križa, policije, zdravstvenih djeltnika te predstavnika škola…

”Cilj današnjeg okruglog stola je poboljšati komunikaciju naše međusektorske suradnje i pokušati ukazati na to da se problem mora riješiti sustavno”, rekla je za Bljesak.info Mia Grgić iz Crvenog križa Čapljina.

”Ovim putem želimo apelirati na naše sugrađane da ne daju nikakav oblik novca i bilo kakav oblik milostinje ljudima koji su izloženi ovim nezakonitim radnjama”, dodala je.

Iz Policijske uprave Čapljina dodaju kako se redovito susreću sa problemom prosjačenja.

”Ono što policija može poduzeti jesu represivne mjere – izdavanje prekršajnih naloga i pokretanje zahtjeva za prekršajne postupke. Mi u tom smjeru i djelujemo, posebno kada primijetimo organizirano prosjačenje”, rekli su iz PU Čapljina na okruglom stolu.

Dodali su kako je prosjačenje posebno pojačano vikendom i blagdanima te kako se radi o organiziranom prosjačenju.

Socijalna radnica u Centru za socijalni rad Čapljina Ivana Jurić rekla je u izjavi za Bljesak.info kako je okrugli stol bio koristan svima.

”U našem gradu na svakom koraku se nalaze prosjaci, čak i oni koji dolaze iz drugih gradova, prosjače, i odnose novac u druge gradove i na druga mjesta. Nažalost, često su to majke sa djecom, trudne žene ili sama djeca”, poručila je.

Istaknula je kako se većinom radi o pripadnicima romske populacije.

Post Prosjačenje u Hercegovini treba riješiti sustavno; građani pozvani da ne daju novac je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?