Pred nama je veliki susjedski derbi između Posušja i Širokog

Pred nama je veliki susjedski derbi između Posušja i Širokog

Link na izvornu vijest

Danas se na Mokrom docu, u sklopu 23. kola Premier lige Bosne i Hercegovine sastaju HŠK Posušje i NK Široki Brijeg.

Susjedski je to derbi koji uvijek izaziva veliko zanimanje javnosti. Ovog puta zanimanje je još veće jer obje momčadi igraju odlično, a to pokazuju i rezultati. Iako je Posušje ispalo iz borbe za osvajanje kupa BiH rezultati u prvenstvu su obećavajući. Zadnje tri utakmice donijele su stopostotni učinak.

S druge strane u Premier ligi Širokobriježani imaju jedan poraz u zadnje tri utakmice te dvije pobjede. No, oni su u kupu bili bolji od Veleža te tako izborili završnicu što im je sigurno dodatni motivacijski vjetar u leđa.

Povijest je duboko na strani gostiju. Kako kažu statistike, Posušje je zadnji put pobijedilo Široki Brijeg u Premier ligi još 2008. godine minimalnim rezultatom 1:0. U narednih 16 godina bilo je neriješenih ishoda kao i pobjeda Širokog ali plavo – bijeli nikad poslije nisu slavili. Istina, bilo je utakmica u kojoj su bili jako blizu punom plijenu ali nije bilo sreće.

No, danas se Posušje s punim pravom može nadati pobjedi. Dobri rezultati, lijepo vrijeme, domaća publika i trener širokobriježanin koji bi rado prekinuo ovaj dugogodišnji post svoje ekipe protiv ekipe s Pecare.

Kladionice su na strani domaćih. Koeficijenti na pobjedu Posušja su oko 1.65, a dok je slavlje Širokog manje vjerojatno, iskazano visokim koeficijentom 5.50.

Trenutno je Posušje na tablici 2 boda ispred Širokog i nalazi se na 6. poziciji. Pobjeda bi dovela do 33 boda što je samo 3 boda manje od petoplasiranog Veleža. Situacija je to koja bi zagolicala maštu najvjernijim navijačima o povijesnom izlasku u Europu. S druge strane, širokobriježani bi pobjedom preskočili susjede te također napravili dobar korak za priključenje gornjem dijelu ljestvice.

Utakmica počinje u 14:00 sati i svi uvjeti za odličnu predstavu su ispunjeni. Vidimo se!

Posušje imfo

Objava Pred nama je veliki susjedski derbi između Posušja i Širokog pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?