Islamisti preuzeli odgovornost za napad u Moskvi

Islamisti preuzeli odgovornost za napad u Moskvi

Link na izvornu vijest

Islamistička država preuzela je odgovornost za pucnjavu u Moskvi koja se dogodila u petak navečer kada je ubijeno najmanje 60, a ranjeno više od 100 ljudi.

Napad se dogodio u koncertnoj dvorani Crocus City Hall gdje se očekivao koncert ruskog rock benda Piknik.

Borci Islamske države napali su veliko okupljanje kršćana u gradu Krasnogorsku u predgrađu ruske prijestolnice Moskve, ubivši i ranivši stotine i prouzročivši veliko razaranje mjestu prije nego što su se sigurno povukli u svoje baze, poručili su na Telegram kanalu.

Nakon jednog od najgorih napada u Rusiji posljednjih godina nižu se brojne reakcije iz svijeta.

Predsjednik Kine Xi Jinping oštro je osudio teroristički napad i sve oblike terorizma naglasivši kako Kina podržava ruske napore vlade da zaštiti nacionalnu sigurnost.

Službenici američke Bijele kuće oglasili su se uputivši sućut svim građanima Rusije te istaknuli kako teroristički napad nije povezan s aktivnostima Kijeva.

Također, svoju podršku iskazali su iz Turske, a napad su javno osudili premijerka Italije, kao i predsjednik Francuske.

Prema posljednjim informacijama, uhićeno je 11 osoba kod kojih su pronađene putovnice Tadžikistana.

Iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine priopćeno je kako trenutno nema informacija o nastradalim ili ozlijeđenim državljanima Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo vanjskih poslova kontaktiralo je veleposlanika BiH u Moskvi Ivana Orlića. Svi uposlenici veleposlanstva dobro su i na sigurnom. Trenutno nema informacija o nastradalim ili povrijeđenim državljanima Bosne i Hercegovine, navodi se u objavi na nalogu Ministarstva na platformi X.

Objava Islamisti preuzeli odgovornost za napad u Moskvi pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?