Rast desezonirane i kalendarski prilagođene proizvodnje

Rast desezonirane i kalendarski prilagođene proizvodnje

Link na izvornu vijest

BANJALUKA – Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Republici Srpskoj u februaru u poređenju sa januarom veća je za 4,7 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Rast desezonirane i kalendarski prilagođene proizvodnje

FOTO: Pixabay

Posmatrano prema područjima djelatnosti, u feburaru u odnosu na januar u prerađivačkoj industriji registrovan je rast od 5,7 odsto, a u vađenju ruda i kamena rast od 3,3 odsto.

U uporednom periodu desezonirana proizvodnja i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija zabilježili su pad od tri odsto.

Ukupna kalendarski prilagođena industrija proizvodnja u Republici Srpskoj u februaru ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine veća je za 1,4 odsto.

Posmatrano prema područjima djelatnosti, u februaru ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, kalendarski prilagođena proizvodnja i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija ostvarili su rast od 14,8 odsto.

U uporednom periodu kalendarski prilagođena proizvodnja u prerađivačkj industriji imala je pad od 1,7 odsto, a u vađenju ruda i kamena pad je bio 13,9 odsto.

Broj zaposlenih radnika u industriji Srpske u februaru u odnosu na januar veći je za 0,4 odsto.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda Republike Srpske na domaćem tržištu u februaru u odnosu na januar u prosjeku su ostale na istom nivou, dok su u odnosu na februar prošle godine više za 2,1 odsto.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda Srpske na inotržištu u februaru u odnosu na januar u prosjeku su ostale na istom nivou, dok su u odnosu na februar prošle godine u prosjeku niže za pet odsto.

Srna

Чланак Rast desezonirane i kalendarski prilagođene proizvodnje се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?