Zrinjski u Banja Luci prekinuo nevjerovatni niz Borca i oživio nadu za titulu

Zrinjski u Banja Luci prekinuo nevjerovatni niz Borca i oživio nadu za titulu

Link na izvornu vijest

Nogometaši Zrinjskog revanširali su se Borcu za nedavni poraz u Mostaru, pošto su ga danas u Banjoj Luci, u 24. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine, savladali rezultatom 2:1.

Zrinjski je Borac savladao pred oko 6.000 domaćih navijača te je tako oživio svoju nadu za obranu titule prvaka BiH, pošto je zaostatak za današnjim rivalom smanjio na 9 bodova.

Danas je tako prekinut i nevjerojatni niz Borca od 22 utakmice zaredom u domaćem prvenstvu bez poraza.

Borac je bio nešto aktivniji u uvodnim minutama susreta te je prijetio preko Zorana Kvržića i Sebastiana Herrere, ali bezuspješno, da bi nakon toga inicijativu preuzeo Zrinjski.

Prvo je u 24. minuti Nardin Mulahusejnović izblokiran u dobroj poziciji, a deset minuta poslije sijevnuo je kontranapad Plemića. Mario Ćuže je na kraju šutirao, ali obranio je to Marko Milošević.

Zrinjski je poveo u 39. minuti. Tada je Tomislav Kiš poslije duplog pasa lijepo uposlio Tarika Ramića, a on odmjerenim udarcem s 12 metara pogađa za 1:0!

Vodstvo je tim trenera Željka Petrovića udvostručio na otvaranju drugog poluvremena, pošto u 50. minuti Kiš pogađa za 2:0 nakon asistencije Matije Malekinušića.

Mogao se Borac vratiti u utakmicu u 69. minuti, ali udarac glavom Stojana Vranješa sjajno zaustavlja golman Marić.

Neizvjesnost je utakmici u finišu donio Juraj Maks Čelić, koji nakon ubačaja Vasilija Terzića u 91. minuti pogađa za 2:1. Krenuo je tada Borac svim silama po poravnanje, ali Zrinjski je ipak sačuvao prednost i slavio.

Na tabeli je sada prednost lidera Borca smanjena na devet bodova, koliko trenutno za njim zaostaje aktualni prvak Zrinjski.

U narednom kolu Borac gostuje Širokom Brijegu, a Zrinjski će na megdan dobojskoj Slogi.

Rezultat i strijelci:

Borac – Zrinjski 1:2 (Čelić 90+1′ / Ramić 39′, Kiš 50′)

The post Zrinjski u Banja Luci prekinuo nevjerovatni niz Borca i oživio nadu za titulu first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?