TRUMP MIGRANTE KOJI ILEGALNO BORAVE U SAD-U NAZVAO ‘ŽIVOTINJAMA’

TRUMP MIGRANTE KOJI ILEGALNO BORAVE U SAD-U NAZVAO ‘ŽIVOTINJAMA’

Link na izvornu vijest

TRUMP MIGRANTE KOJI ILEGALNO BORAVE U SAD-U NAZVAO ‘ŽIVOTINJAMA’

Trump je to izjavio u utorak na predizbornom skupu u Michiganu komentarišući ubistvo studentice Laken Riley (22), koju je navodno ubio imigrant iz Venecuele koji je ilegalno boravio u SAD-u.

  • Demokrate kažu: ‘Molim vas, nemojte ih zvati životinjama. Oni su ljudi.’ Ja kažem ne, oni nisu ljudi. Oni nisu ljudi. Oni su životinje – rekao je Trump.

Bivši predsjednik optužio je predsjednika Joea Bidena da je dozvolio “krvoproliće” na američko-meksičkoj granici, za koje je rekao da “uništava zemlju”.

Ponovio je svoje obećanje da će izvršiti najveću deportaciju ilegalnih migranata ako bude ponovo izabran.

Ubistvo studentkinje u februaru izazvalo je gnjev protiv imigranata unutar antiimigrantskih grupa.

Trump često, bez dokaza, tvrdi da su migranti krivi za skok nasilja po američkim gradovima.

(Anadolija)

The post TRUMP MIGRANTE KOJI ILEGALNO BORAVE U SAD-U NAZVAO ‘ŽIVOTINJAMA’ first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?