Google ugasio još jedan servis

Google ugasio još jedan servis

Link na izvornu vijest

MOUNTAIN VIEW – Google je na svoje rastuće groblje ugašenih servisa dodao još jedan. Prvo u SAD-u, a potom i u ostalim regijama.

Google ugasio još jedan servis

FOTO: Pixabay

Servis Google Podcasts je ugašen, a aplikacija i servis za podkast je ove nedjelje ugađen nu Sjedinjenim Državama, a u ostatku svijeta će biti ugašen tokom juna.

Kompanija je prošle godine objavila da će aplikacija za podkast servis nestati i biće zamenjena podkast sekcijom u okviru YouTube Music.

Google ima dugu listu i istoriju gašenja servisa, aplikacija i hardvera za koje smatra da su neuspješni. Tako su se tu našli Google Duo, Google Hangouts i cloud gejming servis Google Stadia.

Lista svih projekata, koje je Google ugasio u prethodnim godinama, može se naći na sajtu Killed Google, koji kreira virtuelno Google groblje.

Ovo ne znači da Google u potpunosti odustaje od podkasta najbitniji podkasti i video komponente se nalaze na YouTube-u, pa tako prikaz audio verzije na YouTube Music platformi i aplikaciji predstavlja dodatni potez.

Ipak, ovde postoji jedna začkoljica. Kako biste slušali podkast na YouTube Music servisu, potrebno je da izdvojite 10 dolara mjesečno za pretplatu. B92

Чланак Google ugasio još jedan servis се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?