Kakve sankcije prijete Hajduku? Mogao bi dobiti najveću kaznu u povijesti!

Kakve sankcije prijete Hajduku? Mogao bi dobiti najveću kaznu u povijesti!

Link na izvornu vijest

U prošlosti Hajduk je najviše utakmica bez gledatelja morao igrati krajem 2018. godine. Tada je zbog divljaštva Torcide splitski klub kažnjen s četiri utakmice pred praznim tribinama

Dan nakon derbija malotko piše o igri plavih i bijelih, u prvi plan gurnuli su se huligani, koji su odmah po zadnjem sučevu zvižduku provalili na travnjak, a igrači su u maniri Usaina Bolta morali bježati u svlačionice. Ružne su to slike koje ne želimo gledati na hrvatskim travnjacima, a zbog svega Hajduku prijeti žestoka kazna. Čeka se opširan izvještaj povjerenika za sigurnost Jurjevića, jer delegat utakmice bio je kratak u izvještaju nakon utakmice. 

U službeni dokument utakmice napisao je sljedeće: “Utakmica odigrana i organizirana sukladno Propozicijama natjecanja. Športske iskaznice igrača i licence službenih osoba uredne i ovjerene. Korištena VAR tehnologija. U 51. minuti zaustavio sam igru zbog bacanja predmeta s istočne tribine na gostujućeg igrača koji se pripremao izvesti udarac iz kuta. Prekid je trajao 2 minute. Vezano uz neprimjereno skandiranje, pjevanje, upotrebu pirotehnike i drugih devijantnih ponašanja, slijedi izvješće gospodina J. Jurjevića, povjerenika za sigurnost HNS-a.

Prema izvješću Jurjevića, onda će se odrediti i kazna za Hajduk, a disciplinski sudac Alan Klakočar sigurno neće imati milosti jer ovo nije prvi incident na Hajdukovu stadionu, a ovaj put direktno je bila ugrožena sigurnost samih igrača, što je najteži mogući prekršaj. Prema aktualnom Disciplinskom pravilniku, Hajduku prijeti pet utakmica bez gledatelja.

Naime, članak 28. pravilnika jasno kaže: “Kazna igranja na svom stadionu bez prisutnosti gledatelja ne može biti izrečena za više od pet utakmica na kojima kažnjeni klub nastupa kao domaćin”, a također i kaže: “Kazna igranja bez prisutnosti gledatelja znači da se za utakmicu za koju je izrečena takva kazna ne smije predvidjeti prisutnost više od 100 gledatelja i to: 20 osoba iz kluba domaćina, 20 osoba iz gostujućeg kluba, do 40 akreditiranih novinara u press loži, do 15 fotoreportera i do 5 predstavnika HNS-a, odnosno ŽNS-a.”

Inače, u prošlosti Hajduk je najviše utakmica bez gledatelja morao igrati krajem 2018. godine. Tada je zbog divljaštva Torcide splitski klub kažnjen s četiri utakmice pred praznim tribinama. Kako god, Hajduk će ovih dana itekako osluškivati i Disciplinske odluke tijela HNS-a, a naravno, očekuje ih i visoka novčana kazna.

Objava Kakve sankcije prijete Hajduku? Mogao bi dobiti najveću kaznu u povijesti! pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?