ŠOK U SPLITU: HNS zatvorio Poljud do kraja sezone

ŠOK U SPLITU: HNS zatvorio Poljud do kraja sezone

Link na izvornu vijest

POVJERENSTVO za natjecanje SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa donijelo je odluku o suspenziji Gradskog stadiona Poljud za odigravanje svih utakmica seniorske momčadi HNK Hajduk do konačne odluke Disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog saveza. Povjerenstvo je odluku donijelo na temelju zapisnika utakmice i izvješća časnika za sigurnost s utakmice polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Dinama, odnosno članka 66. stavak 4. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Uvidom u zapisnik i izvještaj sa spomenute utakmice časnika za sigurnost utvrđeno je da je minutu nakon završetka došlo do neovlaštenog ulaska dijela domaćih navijača sa sjeverne tribine na teren i sukoba s policijskim službenicima, a izgredi su nastavljeni i poslije spomenutog incidenta, na tribinama i u široj zoni stadiona, čime su se stekli uvjeti iz članka 66. stavak 4. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Poljud je pretrpio ozbiljnu štetu

Hajduk je, podsjetimo, nakon što je izgubio od Dinama u SuperSport HNL-u u subotu, od istog suparnika izgubio i kup-utakmicu 0:1 te ispao iz tog natjecanja. U prvenstvu će teško do titule s obzirom na prednost Rijeke i Dinama, a sad će predati i naslov koji je osvajao zadnje dvije godine. Ponašanje navijača nakon jučerašnje utakmice odmah je gurnulo ishod susreta u drugi plan.

Nakon utakmice izbili su veliki neredi. Torcida je provalila na teren i krenula prema Boysima, u čemu ju je spriječila policija, a zatim su se najvatreniji navijači Hajduka sukobili s policijom izvan stadiona. Fotografije nakon divljanja poslije poraza pokazuju štetu koju je pretrpio splitski stadion. Navijači su trgali stolce i bacali ih na stazu uz teren, bijesni zbog poraza i nakon susreta s policijom.

Objava ŠOK U SPLITU: HNS zatvorio Poljud do kraja sezone pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?