Zbog dolaska Ukrajinaca švicarska populacija lani porasla najbrže od 1960-ih

Zbog dolaska Ukrajinaca švicarska populacija lani porasla najbrže od 1960-ih

Link na izvornu vijest

Broj stalnih stanovnika porastao je za 145.400 na više od 8.96 milijuna do kraja 2023., što je povećanje od 1.6 posto. Bez Ukrajinaca, porast bi iznosio 1 posto. To znači da je porast populacije veći nego od početka 1960-ih, po statističkom uredu.

Glasnogovornik ureda rekao je da je stopa rasta zadnji put bila viša 1963. Godine 2022. broj stanovnika porastao je za 0.9 posto. Neto imigracija u Švicarsku prošle se godine više nego udvostručila na 142.300, što je najviše do sada, po uredu. Od toga 52.000 su Ukrajinci koji nisu bili obuhvaćeni u stalne stanovnike do 2023., rekao je glasnogovornik.

Imigriralo je gotovo 264.000 ljudi, a otišlo 121.600, pokazuju podaci. Gotovo 63.000 Ukrajinaca pobjeglo je u Švicarsku nakon ruske invazije 2022. Gotovo 27 posto švicarske populacije ili 2.416 milijuna ljudi su stranci, po uredu za statistiku.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?