SDA MAKEDONIJE: KONAKOVIĆ TREBA DA ZNA DA BOŠNJACI NE ULAZE U FILM SRPSKOG SVIJETA

SDA MAKEDONIJE: KONAKOVIĆ TREBA DA ZNA DA BOŠNJACI NE ULAZE U FILM SRPSKOG SVIJETA

Link na izvornu vijest

Bošnjaci razmišljaju svojom glavom i ne bi trebali da preslikavaju modele koje glava Aleksandra Vučića koristi da koordinira politiku Srba u regionu.

Poštujući politiku suvereniteta i teritorijalnog integriteta država iz regiona, kao i ulogu Bošnjaka iz regiona u razvoju demokratskih vrijednosti u tim državama, loša je poruka da Konaković iz Sarajeva ocijenjuje status Bošnjaka u drugim državama.

U ovakvoj “akciji” Vučić dobija alibi za njegovo šurovanje s Dodikom i njemu srodnim političarima u državama iz regije. Poštovanje država u regionu je interes u odbarni suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Sporno je i da Konaković sebe smatra relevantnim da određuje koji su to politički faktori relevantni iz Bosne i Hercegovine i država iz regiona koji treba da razgovaraju o položaju Bošnjaka u državama regiona, pa na spisku, na primjer, nema imena člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, nema predstavnika nekih drugih političkih stranaka iz BiH.

Nama je drago da na Konakovićem spisku nema SDA Makedonije, jer se ovakvom diletantskom skupu ozbiljna bošnjačka politika ne odaziva, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz domovinskih zemalja – Poručuju iz SDA MAKEDONIJE.

The post SDA MAKEDONIJE: KONAKOVIĆ TREBA DA ZNA DA BOŠNJACI NE ULAZE U FILM SRPSKOG SVIJETA first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?