Vlada ŽZH donijela Uredbu o jedinstvenim kriterijima i postupku izbora i prijema vježbenika s visokim obrazovanjem

Vlada ŽZH donijela Uredbu o jedinstvenim kriterijima i postupku izbora i prijema vježbenika s visokim obrazovanjem

Link na izvornu vijest

U četvrtak 11. travnja 2024. godine, pod predsjedavanjem predsjednika Vlade Predraga Čovića, u Širokom Brijegu je održana 34. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila tekst Prijedloga Odluke o davanju suglasnosti na Statut Javne ustanove Doma zdravlja Ljubuški koji je upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Uredbe donesene na sjednici Vlade

Vlada je donijela Uredbu o jedinstvenim kriterijima i postupku izbora i prijema vježbenika s visokim obrazovanjem u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Ovom Uredbom su utvrđeni kriteriji izbora vježbenika u tijelima državne službe: završen stupanj visoke stručne spreme odnosno završen ciklus visokog obrazovanja; prosjek ocjena završenog studija, trajanje nezaposlenosti nakon stjecanja diplome visoke stručne spreme, prema evidenciji nadležne službe za zapošljavanje i invalidnost. Uredbom se želi minimalizirati utjecaj intervjua prilikom provedbe prijema vježbenika u tijela državne službe, na način da se intervju ipak zadržava kao faza natječajnog postupka, ali se potencijalna maksimalna razlika u dodijeljenim bodovima smanjuje. S ciljem dodatnog vrednovanja izvrsnosti kandidata tijekom studiranja uvodi se još jedan kriteriji za bodovanje, a odnosi se na nagradu za uspjeh tijekom studiranja u vidu dodjele bodova za dekanovu i rektorovu nagradu.
Uredbu o izmjenama i dopuni Uredbe o postupku prodaje, najma, čuvanja i održavanja oduzete imovine.

Odluke donesene na sjednici Vlade

Vlada je na prijedlog Ministarstva gospodarstva donijela Odluku o davanju suglasnosti na Naputak za ostvarivanje prava na novčane potpore u poljoprivredi za 2024. godinu. Naputkom za ostvarivanje prava na novčane potpore u poljoprivredi za 2024. godinu propisuju se opći i posebni uvjeti koje moraju ispuniti fizičke i pravne osobe za ostvarivanje prava na novčane potpore u poljoprivredi. Potpore su usmjerene za: model potpore proizvodnjama, model kapitalnih ulaganja i model ostalih vrsta potpora.
Također je Vlada donijela Odluku o dodijeli koncesije gospodarskom društvu GP Toming d.o.o. Grude za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane „Ljubuški 5“ na lokaciji Zvirići, grad Ljubuški;
Odluku o raspisivanju i provedbi Javnog natječaja za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora „Šumsko-gospodarskog društva Županije Zapadnohercegovačke“ d.o.o. Posušje;
Odluku o raspisivanju i provedbi Javnog natječaja za izbor i imenovanje članova Upravnog vijeća Javne ustanove Ceste županije Zapadnohercegovačke;
Odluku o raspisivanju i provedbi Javnog natječaja za izbor i imenovanje članova Upravnog odbora Agencije za privatizaciju u Županiji Zapadnohercegovačkoj;
Odluku o raspisivanju i provedbi Javnog oglasa za izbor i imenovanje člana Upravnog vijeća Javne ustanove Zavod za odgoj i obrazovanje;
Odluku o odobravanju prodaje službenog motornog vozila Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke Široki Brijeg putem javnog nadmetanja.

Usvojena izvješća tijela uprave ŽZH za 2023. godinu

Vlada je usvojila Izvješće o poslovanju Javne ustanove Ceste Županije Zapadnohercegovačke u 2023. godini; Izvješće o radu Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu i Izvješće o radu Uprave za inspekcijske poslove Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu.

Rješenja o razrješenju i imenovanju

Vlada je donijela Rješenje o razrješenju Nadzornog odbora „Rudnici boksita“ d.o.o. Široki Brijeg, u sastavu: Miljenko Soldo, Jelena Mandić i Dražen Pinjuh i Rješenje o imenovanju privremenog Nadzornog odbora „Rudnici boksita“ d. o. o. Široki Brijeg u sastavu: Marijana Šimić, Miljenko Soldo i Drago Galić.

Izvor: vladazzh.com

Radio Ljubuški

Objava Vlada ŽZH donijela Uredbu o jedinstvenim kriterijima i postupku izbora i prijema vježbenika s visokim obrazovanjem pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?