“ZAUSTAVIMO FEMICID” U Grudama održan trening za policijske službenike ŽZH

“ZAUSTAVIMO FEMICID” U Grudama održan trening za policijske službenike ŽZH

Link na izvornu vijest

U Grudama je 3. i 9. travnja održana obuka za policijske službenike u organizaciji Udruge “Dignitet”, a provedena u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije i Međunarodnom policijskom udrugom Regionalnim klubom  Županije Zapadnohercegovačke (IPA ŽZH).

Obuka za provodi zbog važnosti uloge policijskih službenika u procedurama nasilja u obitelji, s posebnim naglaskom na važnost brze i pravovremene reakcije policijskih službenika kao najvažnije točke o kojoj ovisi ishod samog sudskog postupka.

Trening je vodio stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u radu na predmetima obiteljskog nasilja, silovanja, ubojstava, prof.dr. Sandi Dizdarević.

Policijski službenici su kroz obuku dodatno unaprijedili svoje znanje i praksu, što će doprinijeti olakšanju obavljanja svakodnevnih zadataka. Obuka se realizira u sklopu projekta “Unapređenje pravne i socijalne matrice za prevenciju femicida i rodno zasnovanog nasilja u Bosni i Hercegovini”.

Ovim treningom i općenito ovim projektom sam vrlo zadovoljan, a posebno predavačima koji su prenijeli svoje iskustvo u predavanja čime je sami doživljaj bio čak u nekim trenucima i uzbudljiv. Ambijent, hrana, ugođaj, odnosno cijelokupan događaj ocijena čista desetka, kazao je policijski službenik PU Grude, Luka Vranješ.

Projekt uključuje niz aktivnosti usmjerenih na institucije, pravosuđe, prosvjetne radnike, medije i javnost, s fokusom na ključne preduvjete za eliminaciju femicida, kao što su: jačanje položaja žena u društvu, obrazovanje i rad, etičko izvještavanje u medijima radi podizanja javnosti aktivnosti informiranja i zagovaranja u institucijama i pravosuđu.

Treningom i obukom kao i cjelokupnim projektom sam i više nego zadovoljan. Posebna zahvala ide i predavačima koji su svoje znanje i iskustva prenijeli na sve sudionike. Bilo mi je zadovoljstvo biti sudionik ovog događaja, a svima ostalima mnogo uspjeha u daljnjem radu, poručio je Zoran Rogić, Policijski službenik direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Projekt se realizira uz financijsku potporu Europske unije i Ekumenske inicijative žena (Hrvatska), a realizira se u Bosni i Hercegovini.”

Obuku je prošlo 25 policijskih službenika i članova IPA ŽZH.

Na spomenutom treningu razmijenili smo osobna iskustva, upoznali se s novim izazovima, te razgovarali o temama koje se svakodnevno “provlače” kroz naš posao. Predavač Sandi Dizdarević tijekom izlaganja bio je jasan i konkretan sa “živim” primjerima iz svog bogatog iskustva ali i iskustva kolega i suradnika s kojima je radio. Na navedenom treningu svoja znanja smo proširili te smo saznali i nove stvari koje će nam pomoći u svakodnevnom radu. Prostor je bio ugodan i primjeren broju sudionika, kao i usluga, kazao je Slaven Šutalo iz PP Grude.

Organizacijski jako profesionalno pripremljeno u smislu teme, predavača, tehnike i načina prenošenja teme. Od predavača odlična komunikacija i prezentacija, posebno ističem doc.dr. Sandija Dizdarevića, koji je stručno znanje prenio na zanimljiv i edukativan način pretočio u odlično predavanje. Tijekom predavanja došao sam do novih saznanja koja su jako korisna, te će sigurno pomoći u budućem radu, izjavio je Mate Vukoja iz PU Grude.

Dana 03.04.2024. godine sa zadovoljstvom sam prisustvovala treningu u sklopu projekta ‘Unapređenje pravne i društvene matrice za sprječavanje femicida i rodno zasnovanog nasilja”, sam trening kao i predavači su bili na visokoj razini. Jako kvalitetni u prenošenju kao iobjašnjavanju samih tema i svojih iskustava. Jako poučne teme o kojima bih se trebalo više govoriti i ulijevati nadu žrtvama da se nemaju čega bojati. Čast mi je i zadovoljstvo bilo sudjelovati, izjavila je Ivana Hrkać – PGP Doljani Policajac za graničnu kontrolu.

Post “ZAUSTAVIMO FEMICID” U Grudama održan trening za policijske službenike ŽZH je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?