Potpora Hrvatima u BiH: Za uređenje krovišta Župnom uredu Čitluk dodijeljen iznos od 85.000 eura

Potpora Hrvatima u BiH: Za uređenje krovišta Župnom uredu Čitluk dodijeljen iznos od 85.000 eura

Link na izvornu vijest

U vijećnici Općine Grude u petak je održan dvadeseti sastanak Koordinacije načelnika/gradonačelnika i predsjednika županijskih vlada nakon kojeg su potpisani ugovori o provedbi projekta potpore Hrvatima u BiH u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice.

Domaćin sastanka, načelnik Gruda Ljubo Grizelj podsjetio je kako su sastanci Koordinacije dobra prilika de se između predstavnika vlasti različitih razina razmjene informacije o aktualnoj društveno-političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

– Uvijek imamo gosta iz Republike Hrvatske koji nas informira što priprema Vlada i druge institucije u RH. O aktualnoj informaciji nas informiraju naši najviši politički dužnosnici, a o programima i projektima informiraju nas ministri u vladama na svim razinama. Svaka naša sredina iskoristila je priliku i ove naše koordinacije daju svoj rezultat – rekao je Grizelj.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas dodao je kako je na sastanku u Grudama napravljena retrospektiva onoga što je učinjeno u proteklih osam godina na realizaciji projekata koji se financiraju uz potporu Republike Hrvatske.

– Po onome što sam čuo od predstavnika Hrvata u cijeloj Bosni i Hercegovini, ta suradnja ima smisla, a tragovi suradnje vide se u cijeloj Bosni i Hercegovini. Jutros smo potpisali ugovor o obnovi gimnazije u Širokom Brijegu. Važno je da jedni druge razumijemo i uvažavamo te da radimo s punim povjerenjem – rekao je Milas.

Nakon sastanka Koordinacije uslijedilo je svečano potpisivanje i uručivanje ugovora za provedbu projekta potpore Hrvatima u BiH u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice u ovoj godini.

Milas je naglasio kako se radi o projektima usmjerenim na najpotrebitije, djecu s poteškoćama u razvoju, starije osobe i druge ranjive kategorije.

Državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH Ivan Vidiš rekao je kako su danas potpisana 43 ugovora kroz koja će se nuditi i financirati širok spektar usluga koji je građanima iznimno važan.

– Tu prije svega mislim na infrastrukturu u lokalnim sredinama, socijalne usluge, institucionalne, izvaninstitucionalne usluge. Ovo je nešto što će građani osjetiti na najbolji mogući način. Prošle godine imali smo ugovore u vrijednosti od milijun eura, a ove godine smo došli na dva milijuna eura. Kroz naš rad svjesni smo koliko je važno građanima pružiti široku paletu skrbi i usluge. Vjerujem da ćemo i iduće godine nastaviti ovu suradnju – poručio je Vidiš.

Na kraju je izrazio zadovoljstvo što je do sada preko 300 milijuna eura alocirano za pomoć Hrvatima izvan Republike Hrvatske, a posebice onima koji žive u Bosni i Hercegovini.

Uz ostale, jučer je čitlučki župnik fra Miro Šego potpisao ugovor za projekt uređenja krovišta vjerskog centra u Župi Krista Kralja Čitluk kojemu je dodijeljen iznos od 85.000 eura.

The post Potpora Hrvatima u BiH: Za uređenje krovišta Župnom uredu Čitluk dodijeljen iznos od 85.000 eura appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?