O TROŠKU DRŽAVE Dodikovi kadrovi bi da putuju, a šef najavljuje povlačenje s nivoa BiH?!

O TROŠKU DRŽAVE Dodikovi kadrovi bi da putuju, a šef najavljuje povlačenje s nivoa BiH?!

Link na izvornu vijest

Da kadrovima SNSD-a nije mrsko putovati diljem Evrope i svijeta i to baš uime Bosne i Hercegovine svjedoče zvanične informacije o njihovim službenim posjetama u proteklim mjesecima

Piše: A. DUČIĆ

Dok predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik najavljuje povlačenje kadrova njegove stranke ali i ostalih stranaka iz RS-a s nivoa države, njegovi parlamentarci na nivou BiH koriste blagodati državne službe kao nikada do sada.

Naime, Dodik je i tokom susreta s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem održanom u četvrtak poručio da RS (a time misli na političke predstavnike ovog entiteta op.a.) treba prestati da odlučuje na nivou BiH ukoliko se bude odlučivalo o rezoluciji o Srebrenici na sjednici Generalne skupštine UN-a.

Kovačevićeve putešestvije

Samo dan nakon što je Dodik ovo izgovorio, iz Parlamentarne skupštine BiH je najavljeno da Dodikov dugogodišnji portparol a danas delegat u Domu naroda Radovan Kovačević (SNSD) boravi u Tirani i to na Međuparlamentarnom forumu delegacija parlamenata zemalja Jugoistične Evrope koji traje do sutra (14.4.)

Kovačevićeva stranačka kolegica Snježana Novaković-Bursać će, najavljeno je iz PSBiH, u periodu od 15. do 19. aprila zajedno s drugim parlamentarcima će boraviti u Strazburu i to radi učešća na drugom dijelu redovnog godišnjeg zasjedanja PSSE.

Kovačević s drugim parlamentarcima krajem marta bio u Briselu

Da kadrovima SNSD-a nije mrsko putovati diljem Evrope i svijeta i to baš uime Bosne i Hercegovine svjedoče zvanične informacije o njihovim službenim posjetama u proteklim mjesecima. Upravo se Radovan Kovačević, kada je riječ o putovanjima o trošku poreznih obveznika, a uime BiH, posebno istakao.

On je krajem marta zajedno sa kolegama iz Parlamentarne skupštine BIH Zdenkom Ćosićem (HDZBiH) i Dženanom Đonlagićem (DF) boravio u Briselu i to na na 71. plenarnom zasjedanju Konferencije parlamentarnih odbora za poslove Evropske unije (COSAC).

Petković u Maroku

Kovačević je u martu, zajedno sa stranačkim kolegama Snježanom Novaković-Bursać i Milanom Petkovićem, boravio u Strazburu i to na završena 4. sjednica Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Evropskog parlamenta (POSP).

Kovačević i Novaković – Bursać bili i u Strazburu

Mjesec ranije Kovačević je boravio u Beču na 23. zimskom zasjedanju PSOSCE-a, Novaković – Bursać je početkom marta bila u Parizu na sjednici Komiteta za politička pitanja i demokratiju PSVE, dok je Milan Petković sredinom februara učestvovao na 17. plenarnom zasjedanju Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran koje je održano u Rabatu, Kraljevina Maroko.

The post O TROŠKU DRŽAVE Dodikovi kadrovi bi da putuju, a šef najavljuje povlačenje s nivoa BiH?! appeared first on Interview.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?