RK Izviđač Agram po deseti put prvak BIH!

RK Izviđač Agram po deseti put prvak BIH!

Link na izvornu vijest

Prenosimo izvješće iz Zavidovića:

Večeras je u Gradskoj dvorani u Zavidovićima momčad RK Krivaja ugostila RK Izviđač u susretu 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH. Pobjeda je pripala rukometašima Izviđača rezultatom 31:34 (14:18) koji su tako i matematički ovjerili titulu prvaka.

Gosti iz Ljubuškog su poveli u uvodu sa 1:4, ali Krivaja se vraća te stiže do izjednačenja pri rezultatu 7:7.

Zatim je uslijedila odlična serija Izviđača koji dolazi do 8:14 u 20. minuti susreta, uz raspoloženog Harisa Suljevića na golu.

Krivaja uzvraća i prilazi na samo gol zaostatka kod 14:15, no Izviđač prvu dionicu završava serijom 3:0 pa se na poluvrijeme odlazi s rezultatom 14:18.

U uvodu drugog poluvremena Krivaja se gostima približava na 19:21, no momčad Izviđača uzvraća i na polovini drugog dijela stiže do maksimalnih +8 i vodi sa 21:29 te rješava pitanje pobjednika.Krivaja uspijeva smanjiti na 27:31 pet minuta do kraja, a zatim na 29:32 tri minute do kraja, ali snage ni vremena za nešto više nije bilo.Na kraju je Izviđač pobijedio rezultatom 31:34.

Za Krivaju je ovo 10. poraz ove sezone uz devet pobjeda i dva remija, te ostaje na 20. bodova.

Izviđač sada ima 36 bodova uz omjer od 17 pobjeda, dva neriješena rezultata i jednog poraza.

Za popularne Skaute ovo je bila jubilarna 10. titula prvaka države, sa četiri utakmice do kraja. Izviđač će u narednom kolu gostovati u Goraždu, dok će Krivaja put Nevesinja gdje će odmjeriti snage s Hercegovinom.

Izvor:Zportal

Objava RK Izviđač Agram po deseti put prvak BIH! pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?