Meteorolozi otkrili koliko će trajati hladno i nestabilno vrijeme

Meteorolozi otkrili koliko će trajati hladno i nestabilno vrijeme

Link na izvornu vijest

Hladnije i nestabilno vrijeme potrajat će narednih 7-10 dana priopćili su meteorolozi BHMeteo.ba.

To, kako navode, potvrđuje negativna temperaturna anomalija za naredni period iznad većeg dijela Europe.

“Brzo ćemo zaboraviti na one ljetne temperature a njihov skoriji povratak se ne očekuje”, navode iz BHMeteo.ba.

Kako su rekli. nakon jučerašnjih i današnjih padavina, kiše i snijega, u nastavku dana postepeno slabljenje i prestanak padavina.

“Ostat će samo lokalni pljuskovi, kojih bi bilo i sutra. Nova ciklona i nešto obilnije padavine moguće su već za vikend, a uz zadržavanje hladnije zračne mase ponovo bi bilo snijega”, dodaju iz BHMeteo.ba.

Dobra stvar, zaključuju, je što će se narednih dana iznad nas često motati oblaci.

“Oni će nas u velikoj mjeri čuvati od mraza. Ipak, gdje na lokalnom nivou ‘pukne’ oblačnost, štete od mraza su neizbježne. I tako, već godinama travanj odluči da naplati račune blage zime.”, zaključuju meteorolozi.

Objava Meteorolozi otkrili koliko će trajati hladno i nestabilno vrijeme pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?