Izrael napao iranski grad Isfahan, aktiviran protuzračni sustav, iranski mediji objavili da nema štete na tlu

Izrael napao iranski grad Isfahan, aktiviran protuzračni sustav, iranski mediji objavili da nema štete na tlu

Link na izvornu vijest

Iranski državni mediji i službenici negiraju da je došlo do raketnog napada. Tvrde da je protuzračna obrana oborila nekoliko dronova te da na tlu nema nikakve štete, pa tako ni na nuklearnim postrojenjima koja se nalaze u regiji Isfahan. Izrael se još nije oglasio o napadu.

Umirovljeni američki general napad je ocijenio kao “vrlo promišljenu poruku Iranu” obzirom na lokaciju na kojoj je izveden, ali i ograničen opseg.

Odgovor na povijesni napad Irana

Podsjetimo, tijekom vikenda Iran je lansirao stotine dronova i raketa uzvraćajući na navodni izraelski napad na njegovo veleposlanstvo u Siriji. Većina dronova i raketa srušena je prije nego što je stigla do izraelskog teritorija. Radilo se o napadu bez presedana jer je to bio prvi napad na Izrael u povijesti izveden s iranskog teritorija.

Iran je jučer  u Vijeću sigurnosti UN-a rekao da se Izrael mora prisiliti da prekine sve vojne napade na njihove interese, dok je glavni tajnik UN-a upozorio da se Bliski istok nalazi u trenutku “najveće opasnosti”.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?