OVAJ SIMPTOM POJAVLJUJE SE UJUTRO, A MOŽE BITI ZNAK SRČANE BOLESTI

OVAJ SIMPTOM POJAVLJUJE SE UJUTRO, A MOŽE BITI ZNAK SRČANE BOLESTI

Link na izvornu vijest

OVAJ SIMPTOM POJAVLJUJE SE UJUTRO, A MOŽE BITI ZNAK SRČANE BOLESTI

To uključuje sva stanja koja utječu na srce i krvotok, kao što su koronarna bolest srca, moždani udar i zatajenje srca.

Ako se rano ne otkrije i ne liječi, kardiovaskularna bolest može biti kobna. Stoga je uočavanje znakova upozorenja vrlo važno. Neki dobro poznati znakovi problema sa srcem uključuju bol u prsima i otežano disanje.

Međutim, novo istraživanje koje su proveli znanstvenici Roman Tikhomirov, Robert H. Oakley, Cali Anderson i kolege otkrilo je još jedan simptom koji se najčešće pojavljuje ujutro.

Istraživači su otkrili da su srčane aritmije česte odmah nakon buđenja. Aritmija je abnormalni srčani ritam, što obično znači da nam srce kuca prebrzo, presporo ili nepravilno.

Može uzrokovati:

Palpitacije (osjećaj lupanja u prsima)
Vrtoglavicu
Osjećaj kao da bismo se mogli “onesvijestiti”
Gubitak daha 

Aritmije mogu biti uzrokovane opasnim osnovnim stanjem, kao što je koronarna bolest srca, zatajenje srca, kardiomiopatija ili čak srčani udar.

Međutim, ovi simptomi također mogu biti povezani s nečim manje ozbiljnim, kao što je virusna bolest, alkohol, kofein ili lijekovi.

The post OVAJ SIMPTOM POJAVLJUJE SE UJUTRO, A MOŽE BITI ZNAK SRČANE BOLESTI first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?