Evo zašto Tužiteljstvo BiH tereti privredene šefove FUP-a

Evo zašto Tužiteljstvo BiH tereti privredene šefove FUP-a

Link na izvornu vijest

Tužiteljstvo BiH u akciji “Black Tie 2” službeno osumnjičene šefove FUP-a Vahidina Munjića, direktora i Mustafu Selmanovića, šefa Specijalne jedinice, tereti za zlouporabu položaja.

Točnije, prema informacijama “Avaza”, Tužiteljstvo Selmanoviću stavlja na teret da je trojici specijalaca FUP-a Adinu Ćatiću, Emiru Druškiću i Senadu Kadiću omogućio “čuvanje” Edina Gačanina Tita prije osam godina prilikom boravka u Sarajevu.

Bez sigurnosnih provjera

Kada je u pitanju Munjić, njemu se stavlja na teret da je trojicu policajaca ostavio da rade u policijskoj agenciji, iako su ostali bez sigurnosnih provjera. No, doznaje Avaz.ba, jučer tijekom pretresa nije pronađen novac, a ni skupocjeni Rolex, koji je navodno dobio Selmanović od Gačanina kao znak zahvalnosti za “uslugu”.
Ovu informaciju za portal “Avaza” potvrdio je Selmanovićev odvjetnik Mirsad Crnovršanin. On je rekao kako je tužitelj na zapisniku tijekom ispitivanja rekao da će za visokopozicionirane policijske službenike tražiti određivanje pritvora.

– Vidjet ćemo danas što će se događati, jer će ispitivanje biti nastavljeno. Ono što mogu potvrditi da nije pronađen nikakav Rolex o kojem se pričalo u javnosti – rekao je Crnovršanin.

Brojna uhićenja

Podsjećamo, u ovoj akciji su uhićeno i bivši pripadnici FUP-a, koji su također čuvali Gačanina u Sarajevu Ibro Miladin i Dražen Čobović. Uhićen je i biznismen Gordan Memija. U Mostaru je uhićen vlasnik kompanije Gold Product Haris Behram, a u Zenici gradska vijećnica Aida Halać i direktor KB Zenica Tarik Zulović.
U Sarajevu je uhićena i influenserica, koja je postala poznata po tome što se hvalila brzom vožnjom, Adna Helić.
Prema posljednjim informacijama jučer su uhićene ukupno 23 osobe u Sarajevu, Zenici i Mostaru. Akciju su provodili pripadnici SIPA-e i MUP-a ŽS.

Edin Gačanin Tito je prošle godine završio na američkoj crnoj listi.

Avaz.ba

The post Evo zašto Tužiteljstvo BiH tereti privredene šefove FUP-a appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?