FOTO: Blagdan sv. Jure proslavljen u Dragićini

FOTO: Blagdan sv. Jure proslavljen u Dragićini

Link na izvornu vijest

U utorak je u Dragićini svečano proslavljen dan sv. Jure, zaštitnika mjesta i simbola hrabrosti i snage.

Mještani su se okupili na misnom slavlju koje je predvodio fra Stanko Pavlović, uz koncelebraciju fra Mile Vlašića i fra Luke Marića.

Nakon liturgijskog dijela, druženje je nastavljeno u šatoru postavljenom ispred doma, gdje se već tradicionalno okupljaju mještani. Razgovori, smijeh i pjesma ispunili su prostor, dok su se na stolovima izmjenjivale domaće delicije.

Druženje je proteklo u duhu zajedništva, a mještani su još jednom pokazali kako se tradicija i kultura njeguju i prenose s koljena na koljeno. Sv. Jure će i dalje biti simbol koji ih okuplja i vodi kroz izazove svakodnevice, podsjećajući na snagu koja se rađa iz zajedništva i vjere.

Ovaj dan će ostati upisan u sjećanjima kao još jedan prekrasan primjer kako se u Dragićini čuva i slavi baština predaka, s nadom da će buduće generacije nastaviti ovu lijepu tradiciju.

Post FOTO: Blagdan sv. Jure proslavljen u Dragićini je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?