DUDA BALJE NEĆE PODRŽATI ISTOSPOLNE BRAKOVE

DUDA BALJE NEĆE PODRŽATI ISTOSPOLNE BRAKOVE

Link na izvornu vijest

DUDA BALJE NEĆE PODRŽATI ISTOSPOLNE BRAKOVE

Za FrontOnline zastupnica Balje kaže da uprkos pritiscima koje je premijer Albin Kurti najavio da će se lično uključiti u obezbjeđivanje glasova za donošenje Građanskog zakona, ona neće promijeniti svoj stav.

  • Ne mijenjam svoj stav – kratko je kazala Balje.

Prije zastupnice Balje, zastupnik VV-a, Gazmend Agusholli, izjavio je da će ponovo glasati protiv Građanskog zakona koji dozvoljava zajedničko stanovanje osobama istog pola.

S druge strane, premijer Kurti je rekao da je oko ovog pitanja određena odluka za sjednicu Vlade.

  • Naporno ćemo raditi na tome da ovo prođemo u bliskoj budućnosti. Za to ću lično izgraditi parlamentarnu većinu – a za to ću pozvati široku podršku i opozicionih partija. Odluka o sazivanju vlade po ovom pitanju je već donesena – navodi Kurti.

Kurti je rekao i da to rade nakon što država Crna Gora nudi građanima pravo na građanske zajednice istog pola.

  • Dozvolite mi da vam dam primjer. Kosovo će uskoro imati za cilj da postane druga država na Zapadnom Balkanu, nakon naših susjeda Crne Gore, nudeći svojim građanima pravo na građanske zajednice istog pola – naglašava Kurti.

(E.F./FrontOnline)

The post DUDA BALJE NEĆE PODRŽATI ISTOSPOLNE BRAKOVE first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?