Hrvati više ne žele u Njemačku i Irsku: Sve više ih bira jednu drugu zemlju, nama puno bližu

Hrvati više ne žele u Njemačku i Irsku: Sve više ih bira jednu drugu zemlju, nama puno bližu

Link na izvornu vijest

Američki portal Remitly objavio je kartu koja pokazuje u koje zemlje se žele preseliti žitelji kojih zemalja. Karta je izrađena na temelju Googleovih podataka o pretraživanju, specifično prilikom pretraga vezanih za posao i preseljenje.

Na portalu su istaknuli da je samo tijekom 2020. godine broj pretraživanja vezanih uz preseljenje u drugu državu porastao za gotovo 30 posto, što pokazuje da su ljudi više svjesni toga da je preseljenje u drugu državu životni put koji je moguće slijediti.

Prema Remitlyevoj karti Hrvati ne žele najviše otići u Njemačku, ni Irsku, već u Austriju, a ona je najpoželjnija destinacija i susjednim nad Slovencima. U kartu nisu uvršteni podaci za naše ostale susjede.

Najpopularnija Kanada, za Europu Njemačka

Od svih država na Remitlyevoj karti najpopularnija je Kanada, u koju žele odseliti stanovnici mnogih bogatih zemalja, među kojima su Francuzi, Belgijanci, Irci i Britanci. Nakon toga slijedi Japan, pa Španjolska i zatim Njemačka, u koju priželjkuju preseliti mnogi stanovnici zemalja istočne Europe i Balkana. Njemačka je prvi izbor i Švicarcima, a Nijemcima, Austrijancima i Talijanima to je Švicarska.

Žitelji bogatih sjevernih zemalja Europe preselili bi zbog klime prije nego zbog novca. Nizozemci, Šveđani i Finci najviše pretražuju toplu Španjolsku.

 

The post Hrvati više ne žele u Njemačku i Irsku: Sve više ih bira jednu drugu zemlju, nama puno bližu first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?