MOGHERINI: CRNA GORA ĆE POSTATI 28. ČLANICA EVROPSKE ZAJEDNICE

MOGHERINI: CRNA GORA ĆE POSTATI 28. ČLANICA EVROPSKE ZAJEDNICE

Link na izvornu vijest

Ona je pozdravila napore Crne Gore i nadležne pozvala da ne odustaju.

Mogherini kaže da put naše države ka Briselu traje predugo, ali i da su u vrijeme njenog mandata bile drugačije okolnosti.

– Sada ne vidim ni jednu prepreku, jer je perspektiva o ulasku Crne Gore u Evropsku uniju realnija više nego ikad. To je u interesu Unije, isto kao što je u interesu zemalja Zapadnog Balkana. Nažalost morao je da se dogodi rat u Ukrajini da bi se Evropa probudila – rekla je Mogherini.

Evropa se probudila i prvi put značaj proširenja razumiju sve zemlje članice. Zato bivša šefica evropske diplomatije za nadležne u Crnoj Gori opet ima poruku.

– Da nastave da rade snažno, da ispunjavaju kriterijume, i da održavaju motivaciju, ne samo među sobom već i da motivišu cijelo društvo da shvati da je put ka Evropskoj uniji koristan i da vrijedi, koliko god da je težak – poručila je Mogherini.

(A. J./Antena M)

The post MOGHERINI: CRNA GORA ĆE POSTATI 28. ČLANICA EVROPSKE ZAJEDNICE first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?