Pobjedom protiv Ilidže rukometašice Izviđača na korak do ostanka u ligi

Pobjedom protiv Ilidže rukometašice Izviđača na korak do ostanka u ligi

Link na izvornu vijest

Dok se u subotu večer pred Gradskom sportskom dvoranom u Ljubuškom proslavljao Izviđačev 10. naslov prvaka BiH u rukometu unutar dvorane vodila se žestoka borba za ostanak u ligi ženskih ekipa Izviđača i Ilidže.

Naime, rukometašice Izviđača su u prvom kolu doigravanja lige za ostanak u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom svladale ekipu Ilidže rezultatom 33:27 (13:13).

Nakon te pobjede slavlje je bilo trostruko, prvo je momčad Izviđača 2 svladala Rvacku iz Livna 38:29, zatim je prva momčad Izviđača svladala Slogu iz Doboja 39:36 i primila priznanja za 10 naslov prvaka BiH i na kraju trostrukog programa rukometašice Izviđača svladale Ilidžu.

Ekipa Izviđača završila je jesenski dio sezone s dva boda i samo jednom pobjedom, a onda je na klupu „Skautkinja“ sjeo trener Ivan Gigo Lovrić i u drugom dijelu sezone upisao četiri pobjede i osam bodova, a u prvom kolu doigravanja još jednu pobjedu koja bi vrlo lako mogla značiti i ostanak u ligi.

Prvi dio utakmice između Izviđača i Ilidže protekao je u izjednačenoj borbi, igralo se gol za gol, a na odmor se otišlo s neriješenih 13:13.

„Skautkinje“ su u nastavak susreta krenule dosta agresivnije i već nakon 12 minuta igre u drugom poluvremenu pobjegle na visokih šest golova razlike, u 42. minuti bilo je 21:15.

Do kraja susreta rezultat se nije bitnije mijenjao, tako da je utakmica završila sa šest golova prednosti za domaće igračice, 33:27.

Najefikasnija u redovima Izviđača bila je Lana Jarak s 10 postignutih golova, Matea Nosić i Lukrecija Krstičević postigle su po osam, a Anđela Boras pet.

U idućem kolu, koje je na rasporedu 4. svibnja rukometašice Izviđača gostuju u Mostaru kod posljednjeplasiranog Zrinjskog.

U 20. kolu Prve lige F BiH – skupina Jug rukometaši Izviđača pobijedili su momčad Rvacke iz Livna 38:29. Tom pobjedom Izviđač 2 je zadržao 6. mjesto na prvenstvenoj ljestvici s 25 bodova iz 20 utakmica, a momčad Rvacke je ostala na 10. mjestu s osam bodova.

U redovima Izviđača 2 najefikasniji su bili Todor Milisavljević sa sedam te Mihael Mandić sa šest i Patrik Dodig s pet postignutih golova.

U idućem kolu, koje je na rasporedu 4. svibnja, Izviđač 2 gostuje u Kiseljaku kod istoimenog domaćina.

Napominjemo da se Izviđač 2 u toj ligi natječe izvan konkurencije.

Radio Ljubuški

Objava Pobjedom protiv Ilidže rukometašice Izviđača na korak do ostanka u ligi pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?