Posušje i Spartak objavili da su ostali u ligi iako netko od njih mora ispasti

Posušje i Spartak objavili da su ostali u ligi iako netko od njih mora ispasti

Link na izvornu vijest

Stanje u bh. košarci kaotično je posljednjih godina, a novi tragikomični primjer stigao nam je u srijedu navečer kad su dva kluba objavila da su ostala u najvišem razredu bh. košarke iako jedan od njih mora ispasti.
Posušje i Spartak Prijedor pohvalili su se na društvenim mrežama da su osigurali ostanak u košarkaškoj eliti Bosne i Hercegovine.

Posušani su na svojoj Facebook stranici objavili ljestvicu Lige za ostanak sa službene web stranice Košarkaškog saveza BiH na kojoj su pretposljednji dok je na začelju Spartak.

Klub iz Prijedora je na društvenim mrežama objavio da su pobjedom nad Promom uspjeli izboriti ostanak u ligi zahvalivši se igračima, upravi, trenerima, navijačima i sponzorima kluba.

Oba kluba imaju isti broj bodova (42). Jedan klub se poziva na bolju koš razliku, a drugi na međusobni omjer. Problem je u tome što se Savez još nije oglasio, a nije ni definirao što se točno gleda ako dva kluba imaju isti broj bodova.

Naime, u Ligu za ostanak klubovi prenose bodove iz regularnog dijela Košarkaškog prvenstva BiH dok se Liga 6 za prvaka BiH igra ”od nule” s obzirom da joj se se pridruži ABA ligaš Igokea.

Gledajući utakmice iz regularnog dijela sezone, Posušje ima bolji omjer pobjeda i koš razliku od Spartaka s obzirom da ga je oba puta pobijedio u prvom dijelu prvenstva. U Ligi za ostanak po jednu pobjedu upisala su oba kluba s tim da Spartak ima bolju koš razliku.

Logično bi bilo da Posušje ostane u ligi s obzirom da su se bodovi prenijeli iz regularnog dijela prvenstva. No, u bh. sportu često nema logike, piše Jabuka,tv

Objava Posušje i Spartak objavili da su ostali u ligi iako netko od njih mora ispasti pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?