GLAVNI IMAM MIZ GACKO: SVJEDOCI SMO DIZANJA TENZIJA! O NAPADU SE OGLASIO I NEŠIĆ

GLAVNI IMAM MIZ GACKO: SVJEDOCI SMO DIZANJA TENZIJA! O NAPADU SE OGLASIO I NEŠIĆ

Link na izvornu vijest

GLAVNI IMAM MIZ GACKO: SVJEDOCI SMO DIZANJA TENZIJA! O NAPADU SE OGLASIO I NEŠIĆ

Potvrdio je da je napad osudio i načelnik opštine Gacko dr. Ognjen Milinković, te načelnik PU Trebinje Siniša Laketa.

– Imao sam razgovor sa načelnikom Općine Gacko i načelnikom Policijske uprave Trebinje, koji su izrazili punu podršku sigurnosti povratnika i što skorije rasvjetljavanje i otkrivanje počinioca – naveo je efendija Bilalić za Avaz.

Dodao da Islamska zajednica prati stanje na terenu.

– Neka istraga ide svojim tokom, mi ćemo i dalje biti pribrani i pratit ćemo situaciju na terenu. Očekujemo da policija i sve druge nadležne institucije profesionalno obave svoj posao Svjedoci smo dizanja tenzija. Ohrabrujemo naše povratnike. Pucano je iz vatrenog oružja na kuću Hame Krvavca koja se obnavlja, i u koju će useliti ako Bog da na ljeto – kazao je Bilalić.

I ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić najoštrije je osudio današnji incident u Gacku, gdje je pucano na kuću Bošnjaka povratnika.

Nešić je zatražio od nadležnih da u najkraćem roku rasvijetle ovaj slučaj i vinovnike privedu pravdi, piše RTRS.

Podsjećamo da je javnost je o napadu na povratnike u Gacku prvi obavijestio federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, koji je vijest o tome objavio na svojoj Facebook stranici.

Tek poslije toga, nešto iza 21 sat saopćenjem se oglasila nadležna PU Trebinje navodeći kako “policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti oštećenja prozora na kući u Gračanici kod Gacka”.

– Policijski službenici PU Gacko su 2. maja po nalogu postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju izvršili uviđaj na kući H. K. u mjestu Gračanica. Policijski službenici su utvrdili da je u kući u kojoj prema riječima prijavljivača niko ne živi, oštećeno jedno prozorsko staklo upotrebnom vatrenog oružja. Postupajući tužilac se nije mogao izjasniti ima li u ovom događaju elemenata krivičnog djela te je naložio da mu se dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama – saopćeno je iz PU Trebinje.

(A. J.)

The post GLAVNI IMAM MIZ GACKO: SVJEDOCI SMO DIZANJA TENZIJA! O NAPADU SE OGLASIO I NEŠIĆ first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?